CHP 97. Kuruluşunu kutluyor…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP 97. Kuruluşunu kutluyor…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün  97 yıl önce 9 Eylül’de “Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” olarak adlandırdığı CHP,  kuruluş yıldönümünü kutluyor… CHP İskenderun İlçe Teşkilatı 9 Eylül Çarşamba sabahı Atatürk Anıtına çelenk sunacak. CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuıroğlu, günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapacak.

CHP’nin kuruluşu ile ilgili yazılı açıklama yapan CHP’nin mhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olduğunu ifade etti.

CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

Cumhuriyet Halk partisi yarınlarımızın, geleceğimizin, gençlerimizin teminatı, bu ülkenin adalet savunucusudur. Bizler tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve Cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda, demokrasinin yılmaz savunucuları olarak, her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla anıyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş yıldönümünü örgütümüz ve tüm halkımız adına kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.