Barış Atay polise verdiği ifadede “Beni hedef gösteren Süleyman Soylu’dur” dedi.

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Milletvekili Barış Atay, Kadıköy’de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramasının ardından hastaneye kaldırıldı. Hastane çıkışı yaptığı açıklamada “Beni hedef gösteren Süleyman Soylu’dur” dedi. İyi olduğunu ve ciddi bir şey olmadığını söyleyen Barış Atay Mengüllüoğlu,   “Şu an iyiyim, ciddi bir şey yok” diye konuştu.

Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen uzman çavuş Musa Orhan’la ilgili olarak Barış Atay Mengüllüoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında Twitter’da polemik yaşanmıştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu’nun darp edilmesine tepki gösterdi.

İFADESİNDE SOYLU’YU SUÇLADI

Kendisine yönelik saldırıdan Süleyman Soylu’yu sorumlu tutan Barış Atay,    Cumhuriyet’ten Tuba Özer’in haberine göre aldırı anını şöyle anlattı: 31.08.2020 günü arkadaşlarımla birlikte Kadıköy Caferağa Mahallesi’nde bulunan bir mekanda bulunduktan sonra saat 01.00 sıralarında Dr. Esat Işık Caddesi’nde arkadaşımla birlikte yürürken Dalga Sokak’a dönmemizin ardından ayak sesleri duydum. Daha sonra arkamdan gelen bir kişi boynuma atıldı. Bu şahsı savurduktan sonra 3 ya da 4 kişi beni arkamdan yumruklamaya başladı. Ben kendimi savunmaya çalışırken beni yere düşürdüler. Başta kafam olmak üzere vücudumun çeşitli yerlerine vurmaya başladılar. Bu esnada arkadaşımın polisi araması üzerine koşarak kaçmaya başladılar. Bu şahıslar beni darp ederken küfür ederek “vatan haini” diye bağırdı.

Hava karanlık olduğu için bu kişilerin eşgallerini net olarak hatırlamıyorm. Beni darp eden ve hakaret eden bu kişilerden şikayetçiyim.”

Atay verdiği ek beyanında ise ölüm tehditleri aldığını hatırlatarak şunları kaydetti: “Bu olay cereyan edene kadar 1 Mayıs’ta DİSK binası önündeki eylemlerden itibaren sosyal medyadan ölüm tehditleri aldığıma ilişkin savcılıkta suç duyurusunda bulundum. Bunlardan bir tanesi ise takipsizlikle sonuçlandı. Bunun akabinde kullandığım araca sabotaj yapıldı. Bunun da şikayetinde bulundum. Bu yüzden bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu’dur.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.