MİLLETVEKLİ HÜSEYİN YAYMAN AMANOSLARIN ZİRVESİNDE NEFES ALDI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Son yıllarda terörle mücadelede yapılan başarılı operasyonlar sonucunca Türkiye’nin  Cennet Köşelerinin keşfedilmesini sağlıyor. Eşsiz manzarası, şifalı otları, ekolojik meyveleri memba suları ile doğa tutkunlarını cezbeden o yerlerden biri de, Amanos Dağları.

Muhteşem doğası ve doğal güzellikleri ile 1410 rakımlı Hassa’nın Çardak Yaylası artık yaylacıları ve ziyaretçilerini ağırlıyor. Manzarası ile nefes kesiyor, doğal bitki örtüsüyle şifa dağıtıyor.

G.Antep, Hatay ve Osmaniye arasında uzanan Amanos Dağları Terörle Mücadelede sağlanan başarının ardından rahat bir nefes aldı. Bölgede ki eşsiz manzarayı keşfetmek isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Doğa yürüyüşüne çıkanlar ve buraya geziye gelenler 1410 rakımlı yaylada Çardak suyunu doya doya içerek ve al kırmızı doğal elmasını iştahla yiyerek yorgunluğunu atıyor.

Gezi ve kamp için yaylaya çıkanlar, asırlık sedir ağaçlarının eşliğinde doğanın tadını çıkarıyor. Yayla sakinleri ve Hassa Halkı, bölge turizminin gelişmesi için çardak yolunun bir an önce yapılmasını bekliyor.

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ve İlçe Başkanı Cafer Sarı’nın daveti üzerine;

Hatay Ak parti Milletvekili Hüseyin Yayman, Ak Parti İl başkan Yardımcı İbrahim Cihangir, Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutar, Kırıkhan Hassa Ticaret Odası başkanı Numan Bölükbaşı ve Kırıkhan ve Hassa Ziraat Odası Başkanları, Hassa ve Aktepe eski belediye Başkanları ve kalabalık bir heyete hafta sonu Çardak Yaylasına çıktılar. Yayla sakinleriyle bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinlediler. Ağaçtan kaşık yaptılar.Hep beraber çam ,meşe, sedir ve katran ağaçları arasında yürüyüş yaparak, Çardak yaylasının eşsin manzarasını seyredip ,bol bol oksijen depoladılar. Elma bahçesinde incelemelerde bulunan, Milletvekili Hüseyin Yayman bahçeden elma toplayarak, çocuklara ikram etti. Burada yaptığı açıklamada;

Çardak yaylasının, doğal bitki örtüsü, şifalı otları, endemik sedir ve katran ağaçları ,muhteşem doğası ve doğadan süzülen meşhur memba suyu ile Türkiye’nin en güzel yaylası olduğunu belirterek vatanları buraya davet etti.

Milletvekili Yayman,

Buranın doğal yapısını ve ekolojik ortamını bozmadan burada doğa turizminin geliştirilmesini dile getirerek, Çardak Yayası için,

“Anlatılmaz, Yaşanır.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.