Milletvekili Serkan Topal, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti: Pandemi’de Meclis kapanmamalıydı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Pandemi’de meclis kapanmamalıydı!

Pandemiden ötürü meclis kapatılmasına da tepki gösteren CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, hükümetin pandemide TBMM’yi kapatmasını doğru bulmadığını dile getirerek,  hükümetin pandemide TBMM’yi kapatmasını doğru bulmadığını dile getirdi, Topal, Bilim Kurulu ve Bakanlıklar arasında da pandemi ile ilgili açıklamalarda çelişkilerin yaşandığına da dikkat çekti.

Pandemi döneminde vatandaşın devletten beklentileri karşılanmadı!

Bilim Kurulu, Bakanlığın pandemi ile ilgili açıklamalarının da birbiriyle örtüşmediğine işaret eden Vekil Serkan Topal, Vatandaş devletten ne bekliyor, vatandaşın beklentisi şu; Devlet çıksın desin ki ‘Ey vatandaşım zamanında sen vergini ödedin, cezanı ödedin, harcını ödedin, bütün benim kurallarıma uydun, seni askere çağırdım askerliğini yaptın, bu vatanı korudun, yeri geldi Şehit oldun, şimdi devlet olarak sana diyorum ki evde kal, senin bütün aşını, ekmeğini, işinin bütün ücretini, kiranı ben ödeyeceğim!’ Devlet olarak bunu demesini bekliyor vatandaş. Ama devleti yönetenler ne yapıyor, başka şeylerle meşguller. Bilim kurulu bir karar alıyor, bakan ayrı bir karar alıyor, Cumhurbaşkanı ayrı bir karar alıyor. Bu kadar beceriksizlik olmaz, milletimiz ilk seçimde yapılan bu yanlışları affetmeyecektir” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık,  ve yönetimi tarafından karşılanan Milletvekili Serkan Topal’a, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu,

ve yönetimi ile Gençlik Kolları Başkanı Avukat Erdem Harmaoğlu eşlik etti.

Kısa bir hoş geldin konuşması yapan İGC Başkanı Veysel Cıncık; “Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk. Çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Halk bir takım şeylerden muzdarip, tepkilerini ortaya koyuyor. En büyük tehlike belirsizlik. Türkiye’de hedef yok, belirsizlik var. İnşallah artık iyi gelişmeler olur. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.
Ülkenin içerisinde bulunduğu durum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da, pandemi sürecinin iyi yönetilmediğini kaydetti. Milletvekili Topal; “Pandemisürecinde vatandaşlarımızın neler yaşadığını zaten herkes biliyor tekrar anlatmama gerek yok. Ancak pandemi süreci içerisinde yaşadığımız birkaç şeyi anlatmak istiyorum. Mesela şu anda esnafımız kan ağlıyor. Esnaf ziyareti yaptığımda bir kez daha gördüm ki her 4 esnaftan biri kepenk kapatmış durumda. Kepenk kapatma nedeni ya SSK primini yatıramıyor ya yanında çalışan personele ücret ödeyemiyor, doğal olarak işsizlik yaşanıyor. Şu anda işsizlik Hatay’da hat safhada, neredeyse her bir evde bir işsiz var. Türkiye’yi çok kötü bir süreç bekliyor. Çiftçilerimiz üretemiyor. Bir ekonomik paket açıklanıyor, ekonomik paket içerisinde işçi yok, esnaf yok, çiftçi yok. Esnaflarımızın SGK primini en azından devlet ödesin diyoruz 3 aylık öteleme yapılıyor. Şimdi doğal olarak işsizlik artıyor.

Bu süreçte, virüsten korunabilmenin en iyi yollarından bir tanesi olan maskenin dağıtımını bile beceremediler” şeklinde konuştu.

Pandemi’de meclis kapanmamalıydı!

Pandemiden ötürü meclis kapatılmasına da tepki gösteren Vekil Topal; “Vatandaşın sorunu çok… Vatandaş vekili arıyor, meclis üyelerini, basını, belediye başkanını arıyor, şu sorunum var kepenk kapatacak durumdayım diyor. Bizim bunu dile getireceğimiz meclis kapalı. Olacak iş mi? Ben hep şunu söyledim meclisin açık olması gerekiyordu. ‘Covid-19 meclise, vekillere de bulaştı’ dediler. Bulaşsın, gerekirse milletvekilleri ölecekse de ölsün. Hani biz diyoruz ya ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’. O Anlayış hakim olmalıydı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.