tip: Maden arama sondajları maden işletmesi kadar ekosisteme zarar vermekte”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TİP HATAY İL ÖRGÜTÜ HATAY’DA YAĞMA VE TALANA SON..!

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından 140 grup maden arama sahası için toplam 766 alan maden arama ihalesi yapılacağı açıklanmıştır. Türkiye’nin farklı yerlerinde olan 766 alan maden sahasının 9 tanesi Hatay’da yer almaktadır.

MAPEG’in ihaleye açtığı bu sahaların niteliğine dair hiçbir bilgi yoktur. Bu sahaların mera, orman, tarım alanı, doğal ya da arkeolojik sit alanları ya da su havzaları olup olmadıkları hakkında hiçbir bilgi bulunmadığı gibi hangi madenlerin aranacağı ya da işletileceği de belirsizliğini korumaktadır.
Maden arama sondajları, maden işletmesi  kadar ekosisteme zarar vermektedir. Bu çalışmalar çevredeki bitki örtüsünün ve canlıların doğal yaşamlarının yok oluşuna neden olduğu gibi çevredeki tarım alanlarına zarar vermekte, yeraltı-yer üstü su kaynaklarımızı da kullanılmaz hale getirmektedir.  Bunun içindir ki MAPEG’in ihaleleri derhal iptal ederek bölgedeki sivil toplum kurumlarını, demokratik kitle örgütlerini ve yöre halklarını bilgilendirmesi zaruridir. Hangi madenler ve hangi yöntemlerle aranmaktadır? Bu maden alanları nerededir?

Doğada ve insan yaşamında geri dönüşü olmayan kâr hırsına dayalı tahribatları engellemenin tek yolu doğa ile barışık bir yaşam inşaa etmekten geçmektedir.

Hiçbir maden, doğal yaşamdan ve insan yaşamından daha değerli değildir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.