Dünyanın gözü Hatay’da

Published on:  /   Yorum yapılmamış


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Nepal Lalitpur Belediye Başkanı Chiri Babu Maharjan ile 21 Ağustos Cuma günü Zoom uygulaması üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi. 


Hem Ortadoğu’da yaşanan savaştan olumsuz etkilenen Hatay ekonomisine katkı sunmak hem de şehrin zenginliklerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla Başkan Savaş’ın girişimleri ile kazanılan için tüm hazırlıklar aralıksız sürüyor.

Dünyanın ödüllü mutfaklarının yer alacağı ve ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla gerçekleşecek olan EXPO’da, hem bahçe hem de gastronomi alanında yer alacaklarını ifade eden Lalitpur Belediye Başkanı Maharjan, Hatay ile kardeş şehir olmayı çok istediklerini ifade etti. 

Önemli ülkelerin şehirlerini geride bırakarak, dünyada ve Kupası’nın ardından 3. büyük organizasyon olarak kabul edilen EXPO 2021 hazırlıkları kapsamında Başkan Maharjan’ı bilgilendiren Başkan Savaş, Hatay’ın tarihi ve turistik değerlerini, Antakya ve İskenderun’da inşası süren EXPO alanlarının tanıtımını gerçekleştirdi.

Görüşme, Başkan Savaş’ın medeniyet şehri Hatay’da gerçekleşecek olan ve tüm dünyanın yakından takip ettiği EXPO 2021’e daveti ile son buldu. 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.