“SÖYLENTİLER ESNAFIMIZI KOVİD-19’DAN DAHA ÇOK ETKİLEDİ”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz İş İnsanları Derneği (ARİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağır, sosyal medya ve halk arasında yayılan ‘ Kovid’de Arsuz Önde ‘ iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Asılsız söylentilerin esnaf ve sanatkârımızı Kovid-19’dan daha çok etkilediğini, sosyal medyada yayılan bu söylentilerin halkı tedirgin ettiğini dile getirdi.

“SÖYLENTİLER ESNAFIMIZI KOVİD-19’DAN DAHA ÇOK ETKİLEDİ”

Koronavirüs salgını ardından normalleşme konusunda adımlar atılan Türkiye’de yazlık yöreler dolmaya başladı. Ancak Arsuz ilçesiyle ilgili Covid 19 vakalarının aşırı arttığı yönündeki abartılı haberlerin basına yansıması tepki aldı. Haberlere adeta isyan eden Arsuz İş İnsanları Derneği Başkanı Adnan Ağır konunun abartıldığı gibi olmadığını vurguladı.
Başkan Ağır konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi;
“Bir turizm merkezi olan ilçemizde kısıtlamaların kalkması ve mevsim itibariyle hareketliliğin artması ile birlikte gerçeği yansıtmayan açıklamalar yer almaktadır.
Sağlıklı bilgilere dayanmayan açıklama ve haberler bilgi kirliliğine neden olmakta, ilçemizi olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı hâsıl olmuştur.
Arsuz önemli bir turizm merkezidir. İlçemiz yaz aylarında yerli ve çevre ilçelerden gelen misafirlere ev sahipliği yapmakta aynı zamanda ikinci konutu olan misafirleri ağırlamaktadır. Normalleşme sürecinde mevsim itibariyle nüfusun artması ve ekonomik hayatında nispeten canlanması hepimizin beklediği bir durumdur. Ancak ilçe nüfusunun olması gerektiğinden çok fazla arttığı, herkesin Arsuz’a akın ettiği ve benzeri ifadelerin çok abartılı kullanılması gerçekleri yansıtmamaktadır.
Arsuz esnafı, turizmcisi, iş yeri sahibi bu durumdan ciddi rahatsız olmaktadır. Doğru olmayan bu tarz söylentiler sebebiyle ilçemizde ekonomik hayatın normalleşmesi mümkün değildir. Arsuz sezonun başlaması ve kısıtlamaların kalkması ile birlikte misafirlerini ağırlamaktadır. Salgın hastalık gerçeğini unutmadan dikkatli yaşamayı öğrenmek zorundayız.

“AMAÇ NE MERAK EDİYORUZ”
Dolayısıyla; ilçemizle ilgili bilgilendirmelerde herkesin özellikle sorumluluk sahibi birimlerin daha dikkatli ve sağduyulu hareket etmesini, “Arsuz’a gelinmesin, gidilmesin” anlamına gelebilecek söylemlerden uzak durmasını, basını ve kamuoyunu doğru yönlendirmesini bekliyoruz.
Gelinen süreçte; dünyada yaşanılan salgın nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Arsuz’’da da Devletimiz gerekli her türlü tedbiri almıştır ve gayet iyi durumdayız. Önemli olan tehlikenin geçmediğini bilerek, Arsuz’ da sürekli yaşayanlarında, misafirlerinde tedbirli hareket etmesi, mesafenin korunması, temastan kaçınılması ve maske takılmasıdır. Riskin arttığı normalleşme sürecince her zaman sabırla hareket eden değerli vatandaşlarımızın, özellikle esnaflarımızın iş yerlerimizin alınan tedbirlere titizlikle riayet etmesini rica ediyor, mücadelenin henüz bitmediğini önemle hatırlatıyoruz.”

BELEDİYEYE AİT ÜCRETSİZ PLAJLARDA CANKURTARAN KULELERİ YOK
Başkan Ağır, Arsuz’da halkın ücretsiz olarak yararlandığı plajlarda cankurtaran ve yüzme sınırlarını belirlemek için kullanılan yüzer donanımların olmamasına değinerek, Arsuz´da son haftalarda havaların iyice ısınmasıyla birlikte yüzmek için denize girenlerin sayısının bir hayli arttığını ancak boğulmalara karşı önlem alınmaması durumunda yaşanacak olan ölümlere adeta davetiye çıkarttığını dile getirdi.
Belediyeye ait ücretsiz plajlarda halka hizmet sunarken, cankurtaran zorunluluğu olmasına rağmen buna uyulmadığını üzülerek belirten Başkan Ağır, ‘’zaman zaman boğulma olaylarının da meydana geldiği plajlarda denize girerek serinleyen ve güneşlenen vatandaşlar, cankurtaran ve yüzme sınırlarını belirlemek için kullanılacak yüzer donanımların bulunmamasından dolayı yüzerken tedirgin olduklarını söylüyorlar. Halkın yararlandığı ve belediyeye ait olan bu ücretsiz plajlarda vakit kaybedilmeden cankurtaran ve kulelerinin hizmet vermesini istiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.