Türkiye Ermenileri 85. Patriği II. Sahak Maşalyan Başkan Savaş’ı ziyaret etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olarak bilinen Vakıflı Köyünde  her yıl geleneksel olarak düzenlenen Meryem Ana Bayramı  (S.Asdvadzadzin Yortusu) ayinine katılmak üzere Hatay’a gelen  Türkiye Ermenileri 85. Patriği II. Sahak Maşalyan ve beraberindeki heyet, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti. Başkan Savaş, nazik ziyaretlerinden dolayı Patrik II. Sahak Maşalya’a  teşekkür etti.

Hatay Samandağ  Vakıflı Köyüne dün gece gelen Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II’nin. 16 Ağustos Pazar günü (yarın) Vakıflı Köyünde Asdvadzadzin Yortusumünasebetiyle gerçekleştirilecek olan kutsal ayine iştirak edeceği öğrenildi.
Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, bu hafta sonu
(16 Ağustos Pazar günü) sabah 08.30’da Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olarak bilinen Vakıflı Köyde  düzenlenecek olan Meryem Ana Bayram ayinine katılacak.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.