Türkiye’nin tek buz müzesi “Ata Buz Müzesi” Erzurum’da

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Buz müzelerinin Türkiye’deki tek temsilcisi  “Ata Buz Müzesi” 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına Erzurum’da  açıldı.

nin sanata ve sanatçıya destek misyonu olarak değerlendirildiği Türkiye’nin tek buz müzesi olma özelliğini taşıyan Ata Buz Müzesi, Atatürk Üniversitesi ve  işbirliğinde yapılan ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan müze, 18 aylık çalışma sürecinin sonunda tamamlandı.

 Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında açılan müze ziyaretçilerine ses, ışık ve müzik eşliğinde eşsiz güzellikler sunuyor…

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın desteklediği

Ata Buz Müzesi, Atatürk Üniversitesi işbirliğinde

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde

18 aylık çalışmanın sonucu olarak yaşam buldu.

Rektör Prof. Dr. Çomaklı: Hatırasını hep canlı tutmak ve yaşananlardan ders çıkarmak için 15 Temmuz tarihi seçildi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu anlamlı projenin anlamlı bir günde  kitlelerle buluşturmanın onurunu yaşadıklarını belirterek açılış günü şu konuşmayı yaptı:

Fakültesi Heykel Bölümü tarafından 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminde verdiğimiz şehitleri hatırlamak, gösterilen direnci, birlikteliği ve iradeyi belleklerde taze tutmak için organize edilen “Maan Ice” isimli heykel sergimiz müzemizin açılış günü için özellikle seçildi. Türkiye’nin tek buz müzesi olma özelliğine sahip olan ve Atatürk Üniversitesi kampüsü içinde açılan Ata Buz Müzesi ile özellikle 15 Temmuz gibi hepimizin belleklerinde tam olarak donmuş kalmış olan bu vahim tarihin hatırasını hep canlı tutmak ve yaşananlardan ders çıkartarak vatanın bölünmez bütünlüğünün önemini, düşmanın pusuda oluşunu, birlik ve beraberliğin bize verdiği gücü her zaman hatırlayabilmek ve bunu gelecek nesillere o günkü canlılığı ile aktarabilmek için müzemizi bu tarihte açmayı uygun gördük.”

Erzurum Belediye Başkanı Sekmen: Üniversitelerimiz Eğitimimiz, değişim ve dönüşümün olduğu yerlerdir

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, “Tarihi günlerden birini bu yıl 4.kez anıyoruz. Ülkemiz çok vahim bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Cumhurbaşkanımızın sokağa çıkın çağrısı üzerine vatandaşlarımız dışarı çıkıp bu duruma dur demiştir. Bugün bunun anısına burada üniversitemiz bir buz müzesi açıyor. Üniversitelerimiz değişimin ve dönüşümün olduğu yerdir. Hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah burası birçok sanata öncülük yapar” şeklinde konuştu. Vali Okay Memiş konuşmasında Erzurum’a buz müzesinin yakıştığını belirterek, “Burayı yapan projelendiren herkesi tebrik ediyorum. Bu zamana kadar üniversitemizle hep gurur duydum. Her alanda olduğu gibi sanatsal alanda da çok öncü bir üniversite burası. Erzurum’a buz müzesi yakışır zaten. Açılışın 15 Temmuz’a denk gelmesi daha anlamlı oldu.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.