Basından sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Basından sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümü, Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

İGC Yönetim Kurulu’nun mesajında şu görüşlere yer verildi: “Türkiye’de her yıl 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Günü olarak kutlanıyor. Osmanlı’nın özellikle son zamanlarında çıkan gazeteler sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlanıyordu. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet’in ilanından sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde “sansürün kaldırılması” olarak adlandırılıyor. Bu nedenle de 24 Temmuz tarihi, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Birçok önemli görevleri üstlenen yerel basın, Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektör olmuştur. Basın kuruluşlarının kaynakları yeterli değil. Koronavirüs nedeniyle özellikle gazetelerin gelir kaynakları çok azaldı. Birçok gazete kapandı. Virüs salgını ile beraber reklam ve ilan gelirleri ciddi oranda azaldı. Yerel basın kuruluşları zor ayakta duruyor. Toplumlar için önemli olan basının bu dönemde daha çok desteğe ihtiyacı var” İGC Yönetim kurulu ayrıca, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla İGC üyelerine kutlama mesajı gönderen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Başkan Yardımcısı M. Ali Dokuzoğlu başta olmak üzere, tüm basın dostlarına teşekkür ettiler.

Çakır Varan: Basın Milletimizin müşterek sesi ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları

“Milletimizin müşterek sesi ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basın, toplumun bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın devletle iletişiminin sağlanmasında önemli bir unsurdur.

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri esas alan, olayları olduğu gibi aktarabilmek için tarafsız bir anlayışla çalışan basın mensupları, üstlendikleri bu misyonla demokrasimizin gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta İskenderun gazeteciler cemiyetimizin bütün unsurlarında görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.