GÜÇSİAD Hatay İl Başkanı Sabahattin Uygun; “15 Temmuz Milletin Demokrasi Zaferidir!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan GÜÇSİAD (Güçlü Sanayici ve İşadamları Derneği) Hatay il başkanı Sabahattin UYGUN, 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Seçilmiş hükümetleri devirmeye yönelik darbelerin tarih boyunca birçok ülkeye zarar verdiğini, 15 Temmuz’da Millet tarafından kazanılan Demokrasi zaferinin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini vurgulayan Sabahattin Uygun mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Darbeler, tarihin kara lekeleridir ve bizler bunların canlı şahitleriyiz. Demokrasi tüm insanlığa gerekiyor, iktidarların asıl sahibi vesayetçi zihniyetler değil milletlerdir. Dünya, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıklarını yargılamaya değil anlamaya çalışmalı. Demokrasi isteyen herkesin, tarihinde birçok darbe yaşamış bir ülkenin vatandaşlarının kendi iradesini ortaya koyarak kazandığı zaferi alkışlaması ve saygı duyması gerekir.

Biz GÜÇSİAD olarak, yani Türkiye’nin en yaygın iş örgütü ve ülkesini seven işadamları olarak, milletimizin tarafındayız; demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz.

Demokrasi şehitlerimizin ruhları şad olsun. Demokrasimiz için hain terör örgütlerinin karşısında hayatını kaybeden hiçbir canımızı unutmayacağız. Sadece 15 Temmuz’da değil, nefes aldığımız sürece şehitlerimizi anmaya, onların önünde saygıyla eğilmeye devam edeceğiz.

Dünya bilmelidir ki, 15 Temmuz; yaşlı, genç, çocuk demeden bir milletin kazandığı demokrasi zaferidir. Bu zafer dünyaya örnek olmalıdır. 2016’nın 15 Temmuz’unda tüm terör örgütleri ve onların destekleyicilerine asil milletimiz tarafından verilen bu net ve anlamlı yanıtı, her yıl yeniden hatırlatacağız. GÜÇSİAD olarak biz de daima demokrasisine ve iradesine sahip çıkmanın verdiği gururla nöbete devam eden aziz milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.