Tedbirlere daha sıkı uymamız gerekiyor… Kurallara uyalım virüsten korunalım…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında, hastalığı önleyici tedbirlere daha sıkı uyulması gerektiğini belirten İskenderun Palmiye Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vicdan Köksaldı Motor, özellikle bu süreçte; maske takmanın, hijyen kurallarına uymanın ve sosyal mesafeyi korumanın önemini vurguladı.

 “Tedbirlere daha sıkı uymamız gerekiyor”

Yaz mevsiminde aktivitelerin artması üzerine, virüs riskinde de artış olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Vicdan Köksaldı Motor, “Covid-19 salgını, tüm dünyada hızla devam etmekte. Dünya çapında tanı alan vaka sayısı 11 milyonu geçerken, bu sebepten hayatını kaybedenlerin sayısı 535 bini geçti. Ülkemizde yeni normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte; maske, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına uyularak, günlük çalışma hayatı devam etmektedir. Bu günlerde; yaz tatili, düğün, nişan, hasat çalışmaları gibi içinde bulunduğumuz yaz mevsimine özel aktiviteler nedeniyle toplumsal hareketlilikte artış izlenirken; virüsle karşılaşma riskimiz de artmaktadır. Toplum olarak, bu dönemde tedbirlere çok daha sıkı uymamız gerekmektedir. Hasta kişiler ve belirtisiz olarak virüsü taşıyanlarla, bunlara temas eden kişilerin belirlenmesi ve izolasyonu da salgınla mücadelede en az tedbirler kadar önemli bir konudur. Toplumda hastalığı belirtisiz geçirenlerin sayısı, hastalık belirtileri göstererek geçirenlerden daha yüksektir. Özellikle gençler hastalığı belirtisiz geçirmekte ve çevresine yaymaktadır. Hastalığı belirtili geçiren kişilerde tanı için PCR testleri kullanılırken, belirtisiz geçirenleri tespit etmek için antikor testlerinden faydalanılmaktadır. Yeni antikor testleri yüksek duyarlılık düzeyine sahiptir. Çabuk sonuç alınması ile tarama amaçlı da kullanılarak, toplumun bağışıklık düzeyi belirlenebilmektedir” açıklamasında bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.