Asaf Güven: Bunu yukardakiler de biliyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz’un en yoğun döneminde Corona 19 önlemlerine esnafın sıkı bir şekilde uymasını isteyen Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven,

esnafın en yoğun iş yapacağı dönemin Arsuz’da yaz sezonu olduğuna dikkat çekerek bu dönemin el birliğiyle atlatılacağını belirtti.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Esnaf Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen, ‘Genişletilmiş Esnaf İstişare ve Çözüm Toplantısı’nda Arsuzlu esnaflarla bir araya geldi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Daire Müdürleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve esnafların katıldığı ‘Genişletilmiş Esnaf İstişare ve Çözüm Toplantısı’ Sahil Sefa Restoranda gerçekleştirildi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararlar ve getirilen yasakların esnafları olumsuz yönde etkilediğini belirten Başkan Güven, “  Birincisi Hepimiz biliyoruz ki yeni bir yaza giriyoruz, yeni bir aktif döneme giriyoruz. İkincisi hepimiz ciddi bir süreçten geçtik. Bu süreç, tüm dünyayı olduğu gibi, Türkiye’yi de etkilen bu Covid 19 ya da koronavirüsün sebep olduğu bir salgını yaşadık. Bazı aksaklıkları yaşadık. Ama bunun içinde en fazla etkilenen kesimlerden bir tanesi esnaf kesimidir. Çünkü belirli bir işi, belirli bir yere kadar yapar ve o şekilde evine ekmek götürür. Engellendiği, yapamadığı zaman sıkıntıya düştüğünü biliyoruz. Bunu yukardakilerde biliyor. Zaman zaman bunula ilgili bir destek oluşturuldu bu süreç içerisinde. Bazılarınız ulaşmıştır, bazılarınız ulaşamamıştır, bazılarınız da başka gelir kapısı var diye ihtiyaç duymamıştır. Ama ülke olarak esnaf olumsuz etkilenmiştir. Biz bu süreci koordineli bir şekilde kaymakamlık ve yerel yönetim birlikte aşmaya çalıştık.

“Biz yaptığımız tüm desteği gece gönderdik”

Belediye başkanı olarak çok eleştiri aldım bu anlamda ama hiçbir şekilde bu işin reklam boyutuna gitmedik. Yardımlarımızı da yaptık.  Ama biz yaptığımız tüm desteği gece gönderdik. Bunun reklamını yapmadık, burada da yapmayacağız. İnsanların çok mağdur olduğu, ihtiyacı olduğu bir süreci geçirdik. Bu döneme dönecek olursak,   Arsuz’un en yoğun olacak dönemi ve sizlerin en fazla iş yapacağı bir döneme gireceğiz. Her kesimin her iş kolunun kendine göre, il hıfzıssıhha da çıkan kuralları var. Biz bu kurallara uyuyoruz ve uymak zorundayız. Biz de elimizden geldiğince destek vererek ve denetleyerek bu süreci inşallah iyi atlatacağız. Bu dönemde belediyenin eksik gördüğünüz ya da görmediğiniz, gücü yetmediği için yapamadığı şeyleri sizlerden öneri alarak, yerine getirmeye çalışacağız hep beraber. Ama bir iki tavsiyede bulunacağım. Her toplantıda söylediğim bir şey var. Arsuz hepimizin, bir arkadaşımın, başkanın birinin ya da belediyenin değil. Hepimizin. Sahiplenilmesi gereken bir yerdir. Sahip çıkacağız. Elimizden geleni yapacağız. Onun için ben tüm vatandaşlarıma şunu söylüyorum; belediyeden aksak gördüğü yerleri veya ihtiyaç duyduğu şeyleri isteyeceğiz.  İsteyeceğiz ama herkesin bir sorumluluğunun olması gerekir. Dün bir toplantı gerçekleştirdik. Arsuz’a yazın gelip oturan kadınlarla bir toplantı gerçekleştirdik. Bunların hepsi de gönüllü destek vermeye hazırız dediler. Bu da bizi mutlu etti,” ifadelerini kullandı.

“Şu anda Arsuz da 3 vakamız var”

Zorlu bir sürecin yaşandığını belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ Ülke olarak çok şükür biraz da hazırlıklı yakalandığımız için, bize diğer ülkelerden sonra geldiği için süreci diğer ülkelere göre daha iyi atlattık. Biz ilçe bazında da bu süreci iyi atlattığımızı sayılardan anlıyoruz. Değerlendirdiğimizde yok denecek kadar az. Normalleşme sürecinde bile çoğu zaman vakamız sıfır oldu. Şu anda arsuz da vaka durumu nedir diye merak edenler için söylüyorum; normalleşmeden dolayı ufak tefek pozitif vakalar çıktı, dışarıdan gelenler de oldu. Şu anda arsuz da 3 vakamız var hastanede olan ama onlarında durumu hafif. Genelde iki üç tane çıkıyor sonra negatife dönüyor. Biz bütün kurumlarla, bütün STK’larla, esnaflarımızla, halkımızla birlikte bu süreci en iyi şekilde yönettik. Kamu çalışanları, sağlık çalışanları başta olmak üzere herkes bu benim görevim, görevim değil demeden her türlü görevi üstlendi,” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.