Kazakistan Ankara Büyükelçisi’ne hediye edilen “Kefiye” ne analama geliyor?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın davetiyle Hatay’a gelen Kazakistan’ın Özel Yetkili Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekkuly, bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Hatay Valisi Rahmi Aygün’ü makamında ziyaret eden Saparbekkuly, HBB Başkanı Savaş’ın ev sahipliğinde HBB Meclis toplantı salonunda Hatay’ın önemli sanayici ve iş insanları katıldı.

Kazakistan’ın yatırım ve iş fırsatlarını Türk iş insanlarına anlatan büyükelçi Türk iş dünyasının temsilcilerini Kazakaistan’a yatırım ve ticaret yapmaya davet etti. ve”Biz bir millet iki devlet olarak önceliğimiz Türkyeyedir” dedi.

Hatay Türkmen Yörük Hareketi HAYTÜRK Federasyonu Genel Başkanı Ali Atvur da Büyükelçinin programına katılarak Kazakistan Büyükelçisine  “Yörük Keyfiyesi” bağladı.

Atvur, “Atalarımız, 1071’den sonra Anadolu’ya yerleşmek üzere Obalarıyla bu topraklarına gelirken Kervan başlarının (Yolbaşçı) göç yolunda birbirlerini tanımaları için  boyunlarına yörük keyfiyesi bağlıyorlardı. Böylece Kervanbaşlarının birbirlerini tanımaları daha kolay oluyordu.

Siz de  Türk iş dünyasını geldiğimiz Ata topraklara davet ederek yolbaşçılık yaptığınız için size bu keyfiyeyi boynunuza bağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi ve Kazakistan’ın Özel Yetkili Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekkuly’ye HBB Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte bağladılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.