İGİAD’dan yeni bir eser Mecelle’de ve Türk Borçlar Kanununda Akitler ve Zarar Yayımlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İGİAD, Mecelle’de ve Türk Borçlar Kanununda Akitler ve Zarar Yayımladı. Ülkemizde iş dünyası ve iş hayatına dair birçok kuruluş olmasının güzelliği bir yana, iş ahlakı konusunda esaslı çalışmalar yapmak, iş dünyasının aktörlerini ilkesel duyarlılıklarla bir araya getirmek başka bir güzelliktir. Türkiye’de bu güzelliği oluşturan İGİAD (Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği), üyelerine ve iş dünyasına bir değerler sistemi sunmakta, iş ahlakının geliştirilmesi noktasında verimli ve örnek çalışmalar yapıyor.

Konuyla ilgili 

İGİAD’adına yapılan açıklama şöyle:

“İGİAD olarak, bu misyona katkı sunmak, üyelerimizi normatif olarak muhatap oldukları yasalar ve uygulamalarla, inanç ve vicdanî sorumluluk olarak da İslam Hukukunun son kanunlaştırma hareketinin tecellisi, İslami iktisadın ve Müslüman girişimci bilincinin ana ilkelerini ortaya koymuş olan MECELLE (Mecelle-i Ahkâm-ı Adliyye)’nin evrensel ilkelerden oluşan ilk 99 maddesi içinde yer alan iş ahlakı ve borçlar hukuku kurallarıyla buluşturmak istedik.

 

İGİAD Eğitim Komisyonu üyemiz Sayın Av. Muharrem Balcı’nın başkanlığını yaptığı kardeş kuruluşumuz HUKUK VAKFI tarafından, Hukuk Vakfı’nın değerli gönüllü hukukçu araştırmacılarınca hazırlanmıştır.

 

Bu çalışmanın organize ve editörlüğünü yapan Eğitim Komisyonu üyemiz Hukuk Vakfı Başkanı Av. Muharrem BALCI’ya, bir diğer editör olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Numan TEKELİOĞLU’na, Genç Hukukçular Hukuk Okumaları Grubu öğrencilerinden Ümmügülsüm KILINÇ, Şüheda DOĞAN, Sümeyye KESER, Merve Şevval BALCI, Emir Ali SPOR ve Ali İzzet BÜLBÜL’e teşekkürü borç biliyor, çalışmalarının devamını diliyoruz.”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.