Vali Doğan Hatayspor’a Destek Kampanyasını Başlattı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Vali Doğan Hatayspor’a Destek Kampanyasını Başlattı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Hatayspor Futbol Kulübü Başkan Vekili Aydın Toksöz ile birlikte Süper Lig’e çıkma yolunda şampiyonluk mücadelesi veren Hatayspor’a destek olmak için başlatılan bağış kampanyasının basın toplantısına başkanlık etti.
17 Haziran 2020 Çarşamba günü Saat 14.00’te Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Doğan,’’Pandemi nedeniyle ara verilen lig bu hafta sonu başlıyor. Bu hafta maçımız deplasmanda inşallah İstanbulspor’u yenerek hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Stadın ihalesini yaptık ihaleye beş firma davet etmiştik bunlardan dört firma teklif verdi bir tanesi elendi ve beş günlük bir itiraz süresi var. İtiraz sürecinin dolmasını bekliyoruz. İnşallah bu süre dolduktan sonra pazartesi günü yer teslimini yapacağız. 20 Eylül 2020 gibi süresi dolmuş oluyor ve o tarihte bize teslim edilecek. Özel bir planlama yapılmış özellikle çimlerin muhafazası ne çimlerin korunabilmesi anlamında dünyada birkaç stadyumda olan ultraviyole ışınlarla çimler korunacak ve yetiştirilecek. Sadece bunun maliyeti bile 3- 4 milyon gibi bir rakam tutuyor sağ olsun Sayın Bakanımız hiçbir şeyden kaçınmadan Hatay için en iyisini yaptı. Hatayspor güzel bir sezon geçiriyor kısıtlı imkanlara rağmen büyük bir başarı elde etti. Hem yönetimimizden hem başkanımızdan Allah razı olsun büyük bir gayret sarf ediyorlar. Taraftar gruplarımız çok büyük bir heyecanla bekliyor ve her maçımıza geliyorlar ama biliyorsunuz futbol bir endüstri ve ekonomik anlamda güçlü olmak gerekiyor. Hatayspor kısıtlı imkanlara rağmen bu başarıyı elde ederek bizi gerçekten sevindiriyor. Son altı haftaya girdik şu an üçüncü takımla aramızda yedi puan fark var. Bu bizim için çok büyük bir avantaj bu avantajımızı sezon sonuna kadar sürdürüp şampiyonluğumuzu ilan etmemiz lazım bunun içinde bir miktar desteğe ihtiyacımız var. Geçen hafta içerisinde Madenli Yat Limanı ve  Su Sporları Merkezi ve HADO’ nun  temel atma töreninde sayın milletvekillerimiz de oradaydı hep birlikte bir açıklama yaptık. Siyasetçisi ile işadamıyla diğer sosyal kesimleriyle takım kenetlenmiş vaziyette. Bugün de burada bir kampanya başlatıp bu kampanya çerçevesinde takımı en azından sezon sonuna kadar götürebilecek bir rakam yakalamak istiyoruz. Geçen sene de yapmış olduğumuz kampanyada 3.400.000 civarında bir para toplamıştık. Bu kampanyanın da karşılık göreceğini düşünüyorum.
Ben Hatay’da şunu gördüm Hatay’ın insanı tıpkı toprakları gibi çok cömert. Ne zaman böyle bir hayır işine kalkışsak ne zaman böyle toplumun tamamını ilgilendiren bir iş için destek istesek gereğini yaptılar. Ben bugün de gereğini yapacaklarını düşünüyorum. Kimseye bir miktar söylemiyoruz , 1 TL’de ,1000 TL’de ,100.000 TL’de ,1.000.000 TL’de bizim için aynı değerdedir. Herkes gücü oranında ne kadar katkıda bulunursa seviniriz. Süper Ligde mücadele etmek istiyorsak bugün bu kampanyayı gerçekleştirmemiz gerekiyor çünkü buradan gelecek olan paraya takımın ihtiyacı var. Süper Lig’e çıkmak Hatay için büyük bir şans herkes bunun farkında ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bugüne kadar arkadaşlar takımı büyük bir gayretle bu noktaya getirdiler bundan sonra da hep birlikte inşallah daha ileriye götürürüz. Takımı ayakta tutma ve sponsorluk anlamında Stat ismi konusunda bütün şehrin bütün siyasi parti milletvekillerimizin mutabık kaldığı bir isim üzerinde konuştuk anlaştık. Değerli Hayırsever İş insanı Sayın Recep Atakaş’tan stadımızın isim sponsoru olması için rica bulunduk. Kendisi de sağ olsun bizi kırmadı ve teklifimizi kabul etti. Recep Bey 10 yıl adının anılacağı stat sporluğu için Hatayspor’a 3.000.000 TL verecek. İlerleyen dönemlerde Sayın Atakaş’a şehrimiz adına kulüp başkanlığını da teklif edebiliriz. Recep Bey’e bu zamana kadar vermiş olduğu katkılar için çok teşekkür ediyorum. Yönetime, teknik ekibe ve bütün futbolcu arkadaşlarımıza kalan maçlarda başarılar diliyor ve bu zamana kadar verdikleri mücadeleden dolayı da şükranlarımı sunuyorum. ‘‘dedi.
Toplantıda konuşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ’’Sayın Valim kısaca konuyu özetledi. Çok uzun ve meşakkatli yollardan bugünlere geldik ve de yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Üçüncüyle aramızda yedi puan var ve hata yapmazsak doğrudan ipi göğüsleme şansımız çok yüksek. Buradan Başta Sayın Valim olmak üzere değerli İş İnsanlarımıza, bugüne kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve Kulübe destek olabilmek için cebinde on lirası olup da on lirasını veren bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. ’dedi.
Vali Rahmi Doğan ve HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ardından söz alan Hatayspor Kulübü Başkan Vekili  Aydın Toksöz ise konuşmasında, ”Bağış Kampanyamızın hesap numaralarını sosyal medyamızdan ve basın mensupları arkadaşlarımızın aracılığıyla taraftarlarımıza sevenlerimize iletmeye planlıyoruz. Sayın Valimizin her zaman yanımızda olması bizi daha çok güçlendirdi. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. İnşallah kalan maçlarımızı da kazanarak şehrimize şampiyonluk sevincini yaşatmak istiyoruz. Destekleri için şimdiden herkese teşekkür ediyorum. ‘dedi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.