Dağın bu tarafı da İskenderun Orman İşletmeye emanet! Hatay, 4 noktada İHA’larla 7/24 gözetleniyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yüzde 40’lık alanı ormanlık olan Hatay’da İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü, olası bir yangın olayında anında müdahale edebilecek. Bu gün Arsuz Orman Yangınlarına Müdahale Helikopter Pisti’nde gerçekleştirilen “Orman Yangınları İle Mücadele Protokolü” Bilgilendirme ve İstişare Toplantısına Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, katıldı. Hatay genelinden gelen gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, yangınla müdahale ile ilgili yapılan çalışmaları, orman yangınları ile ilgili bilgi aktarımda bulundu.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç,  konuşmasında, “Geçen yıl sezonu iyi atlattık. Bu yıl da 11 küçük yangına müdahale eden ekiplerimiz yangını büyümeden söndürdü. Kahramanmaraş Orman işletme Bölge Müdürlüğü olarak Hatay’da da dört noktaya insansız gözetleme istasyonu kurduk. Hatay’da ormanlarımız  4 noktada İHA’larla 7/24 gözetleniyor.  Biz bunu cep telefonundan dahi izleyebiliyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç,Yangına hem işçilerimiz, hem teknik elemanlarımız işletme müdürlerimiz, şeflerimiz, işletme müdür yardımcılarımız olmak üzere hepimiz bölgemizde çıkabilecek olası bir yangına hazırız. Çalışmalarımıza verdikleri destekten dolayı Valimiz ve kaymakamlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Öte yandan bu yaz sezonunda halkımızdan orman yangınlarına karşı duyarlı davranmalarını ormanda ateş yakmamalarını istiyoruz. Hatay halkı orman yangınları konusunda son derece duyarlı. Geçen seneyi iyi bir şekilde atlattık. Bu sene de iyi gidiyoruz. Şuana kadar 11 yangınımız oldu, küçük yangın, hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz. Orman yangınlarında en önemli şey hızdır. Yangının büyümemesi çok önemli. O yüzden basınımız aracılığı ile yapılan uyarıları da çok önemsiyoruz. Yangını ufakken görelim ve erkenden müdahale edelim. Vatandaşımız bize 177 ile 112 numarası aracılığıyla ihbarda bulunduğunda biz hemen helikopterimizle, ekiplerimizle, arazözlerimiz ile hareket edip o yangına müdahale ediyoruz” dedi.

   Orman İşletme Bölge Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar ile ilgili bilgilendirmenin ardından basın mensuplarına yangın helikopteri ile Hatay’ın ormanlık alanlarını havadan inceleme fırsatı sundu.

İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk sahası.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.