Başkan Savaş, “750 Milyon Tl’lik Altyapı Atağımız Var”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Başkan Savaş, “750 Milyon Tl’lik Altyapı Atağımız Var” dedi. HRT Akdeniz TV’de yayınlanan ‘Yeni Bir Gün’ adlı programın canlı yayın konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Savaş, kent genelinde yapılan altyapı ile arıtma tesisi yatırımlarına da değindi.

DCIM100MEDIADJI_0010.JPG

Hatay’ın sağlığı ve geleceği için önemli altyapı yatırımlarına imza attıklarını ve şu anda 750 milyon TL’lik altyapı yatırım atağı olduğuna dikkat çeken Savaş, pandemi sürecinden dolayı gecikme olduğunu şartların oluşmasıyla birlikte temellerin atılacağını belirtti.

 

Şu an 2 milyar 600 milyon TL’lik altyapı projesinin hazır olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş, “hem kredi hem de hibe alanında yurt dışı bağlantılı olan kurumlar mesai yapmıyor. Yoksa Haziran, Temmuz ayında temel atardık. Bu kredileri ve hibeleri alabiliyoruz. Çünkü bizim projelerimiz hazır” dedi.

 

Başkan Savaş, 2014’ten bu yana Hatay’a 9 yeni Atıksu Arıtma Tesisi kazandırdıklarını, 2123 km içme suyu hattı, 1184 km kanalizasyon ile yağmur suyu hattı, 29 yeni içme suyu deposu ve 228 adet içme suyu sondaj çalışması yaptıklarına dikkat çekerek, “Hatay’da birçok belde varken bazılarında içme suyu şebekesi yoktu. Tekebaşı, Odabaşı, Serinyol gibi birçok beldeye altyapısını biz yaptık” dedi.

 

Amik Ovası’nda yetişen ve tükettiğimiz ürünlerin eskiden kanalizasyon sularıyla sulandığını ifade eden Başkan Savaş, bu ovaya akan kanalizasyon sularını arıtmak, tarım için kullanılabilecek düzeye getirmek ve Asi Nehri’ne temiz su deşarj etmek adına merkezde altyapısı olmayan noktaların kanalizasyon hattını yaptıklarını, terfi hattına verdiklerini ve arıtma tesisleri ile arıttıklarını belirtti.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.