Kırıkhan kavunununa coğrafi işaret

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünyanın en güzel tadına ve aromasına sahip Kırıkhan kavununun hasadına başlanıldı.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve beraberindeki kalabalık heyet tarlada kavun hasadını gerçekleştirdiler..

Türkiye’nin her tarafında aranılan ve eşsiz bir lezzet aromasına sahip Kırıkhan kavunu pisayasa çıktı. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, köylüler ve beraberindeki heyet, Kırıkhan Kodallı mahallesinde yetişen kavunların hasadına katıldı..

VERİM ARTIŞI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Kavun üreticisi Mehmet Tevfik İkizoğlu’nun arazisinde kavun toplayan heyet, daha sonra bölge üreticilerine hayırlı ve uğurlu olsun dileğinde bulundular..

Kırıkhan kavununun lezzetini tüm Türkiye’nin bildiğini belirten Milletvekili Hüseyin Yayman, bu yıl çiftçilerin altın yılı olduğunu ifade etti..

Yayman “Amik ovasının bereketli topraklarında kavun hasadı başladı. Kırıkhan’da bu yıl yaklaşık 10 bin dönüm kavun tarımı yapıldı. Dönüme yaklaşık 3-4 ton verim alınabilecek. Geçen yıla göre verimler maşallah çok daha güzel. Amik ovamızdan bereket fışkırıyor. Bir ürünün hasadı bitiyor. Diğer ürünün hasadı başlıyor. Böylesine bereketli toprakların çocuğu olduğum için mutluyum..

Yayman konuşmasında “Dünyanın en güzeli kavunu; Kırıkhan Kavunudur.. Kırıkhan kavununun lezzeti muhteşem, kokusu inanılmazdır. Kendine has rengiyle Kırıkhan kavunu Kırıkhan’ımız ile özdeşleşmiş bir ürünümüzdür..” ifadelerini kullandı.

KAVUN İÇİN COĞRAFİ İŞARET GELİYOR
Milletvekili Yayman, Kırıkhan’da da her sene kavun festivali yapılmaktadır. Biz kavunumuzun coğrafi işaretini almak için müracaatta bulunmaktayız. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun . Hatay’da yada Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızı Kırıkhan kavununu tatmaya davet ediyorum.’dedi.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR..
Milletvekili Yayman ‘ Bu topraklar Dünyanın en bereketli toprakları. Biz çiftçimize verdiği desteklerden dolayı Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çiftçinin ve üreticinin yanında yer aldığı için şükranlarımızı sunuyoruz. Bu sene buğday verimleri çok çok iyiydi ve yüzde 20-25 rekolte artışı vardı. Kavun üretimi de bu sene geçen seneye göre çok iyi ve şuanda çok güzel verim alınıyor. Bu olumlu gelişmelerin pamukta da devam etmesini bekliyoruz. Pamuk desteklemeleri çiftçilerin hesaplarına yatmaya başladı. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Tarım Bakanımıza, Maliye Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz.’ dedi..

Bu yıl Kırıkhan’da 10 bin dönüm arazide kavun ekiminin yapıldığı ve şuanda kilosunun 2 liradan işlem gördüğü öğrenildi..

Çiftçilerin ilk hasadı yapmanın heyecanı içinde oldukları gözlenirken kavun fiyatlarının ve artan verim artışının yüzleri güldürdüğü ifade edildi.

Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik ise çiftçiye verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek kavun hasadının çiftçilere hayırlı uğurlu olmasını istedi..

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise bu yıl çiftçilerin yüzünün güldüğünü dile getirdi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.