HADO Arsuz’a HASTANE müjdesiyle geldi…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HADO Arsuz’a HASTANE müjdesiyle geldi…

Hatayspor’a müjdeyle geldi…

HADO Hatay’a iyi geldi…

Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesi temel atma töreni bu gün Arsuz Madenli’de Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Geçen dönem Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Meclis üyelerinin tutumundan dolayı İskenderun’a yapılması düşünülen HADO ile ilgili gelişmelerin seyri değişmiş ve yaşanan süreçte HADO’nun Samandağ’a yapılması ile ilgili görüşler de o dönemde ortaya atılmıştı.

UNESCO gastronomi şehri unvanı ve EXPO 2021 vizyonuna değer katacağı öngörülen  HADO projesinin Madenli’de yaşama geçmesi ile Hatay’ın jeopolitik konumuna artı değer kazandıracağı ifade ediliyor.

 

Bu gün gerçekleştirilen temel atma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur İsmet Tokdemir; AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdülkadir Özel, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Hatay MKÜ Rektörü Hasan Kaya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin başlarında sosyal mesafeye uyulduğu gözlense de temel atma anı ve liman sahasında yapılan incelemelerde sosyal mesafeye dikkat edilmediği gözlendi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan törende  yaptığı  konuşmada, Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü HADO’nun işletmesinin, Hatay’ın turizm ve ticaretine çok önemli katkılar sağlayacağını belirterek böylesi önemli bir yapının kente kazandırılmasından övgüyle bahsetti.

“Hatayspor’a birer maaş bağışta bulundular”

Yüze yüze kuyruğuna gelen Hatayspor’ın lig bitimine altı maç kaldığını ifade eden HBB Başkanı Savaş, temel atma töreni sonrasında limanda inceleme yaparken dile getirmesi ile Hatayspor için bağış kampanyası başlatalım önerisi olumlu sonuçlandı.

Başkan Savaş, bu arada konuşmasında “Geçen sene Sayın Valimiz ile birlikte bir kampanya başlatmış ve bu kampanya ile ekonomik olarak bir nebze de olsun rahatlamıştık. Bugün burada buna benzer bir kampanyanın başlangıcını yapmak istiyoruz. Sayın vekillerimizden, belediye başkanlarımızdan Hatayspor için destek bekliyoruz” demesi törene katılan protokol üyelerini harekete geçirdi. 

Önce Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel‘in bir maaşını korona ile mücadeleye bağışladığını bir maaşını da Hatayspor’a bağışlayacağını söyledi. Ardından törtene katılan milletvekilleri ve prokokol Hatayspor’un başarısı için maaşlarını bağışladıklarını ifade ettiler. Başkan Savaş, verilen destekle Hataysporun başarıya ulaşacağını kaydetti. Törende Hatay Valisi Doğan ve Hatay BBB Savaş’a Hatayspor’un formasını hediye ettiler.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, hayata geçirilen projenin önemine dikkat çektiği konuşmasında Hatay Valisi Rahmi Doğan ve HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

“Temmuz’da Arsuz’a hastane ihalesi”

AK Parti Hatay milletvekili Abdulkadir Özel Arsuz’a hastane yapılacağı müjdesini HADO’nun temel atma töreninde dile getirdi. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getiren Özel, Hatay halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törende konuşan Başkan Savaş, “1871 yılından itibaren Avrupa’da özellikle Fransa gemileri, Akdeniz’de seyahat edip turizm serüveni yaparak, Malta, Mısır, Lübnan ve Hatay’a da seyahat edip Hatay’ın zenginliklerinden faydalanıyorlardı.  Ve o zaman bizim buralara Alexandrata deniliyordu. Bütün bu zenginlikleri gördüklerinden dolayı 20 yıla yakın süredir Hatay’da misafir konumunda bulunmuşlar. Gitmeden önce de 5 bin civarı tarihi eserlerimizi ve mozaiklerimizi çeşitli Avrupa’da sergilemek üzere almışlardır. Roma döneminde özellikle Antakya çok önemli bir merkez konumundaymış. Özellikle hanımefendiler günümüzde Kurtuluş Caddesi olarak adlandırılan yerde alışverişlerini yaparlarmış. Caddenin gece de kullanılabilmesi için ışıklandırmışlardır. Tarihte ilk ışıklandırılan cadde Antakya Kurtuluş Caddesi’dir. Deniz turizminden 1871’en itibaren faydalanılmaya başlanmış. İnşallah bu yazın sonundan itibaren öncelikle Lübnan’a, Kıbrıs’a ve Mersin’e seyahat edecek güzel deniz otobüsleriyle insanlarımızı taşıyacağız. Bunu yaparken de hem şehrimizin turizmine kültürel faaliyetlerine hem de ticaretine önemli katkı sağlayacağız.  Bunun için yaklaşık 4 yıldır mücadele ediyoruz” dedi.

HADO’nun Hatay için çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan HBB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.