Tekten yazarlığı sevdi: İkinci kitabı çıktı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Serpil KORKMAZ

İş insanı Ali Tekten,  “Avrupa Pasaportlu Kürtçüler MED’ler” adında ikinci  kitabını okuyucuları ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor. İlk kitabı “Kürdistan Teali Cemiyeti ve Saidi Kürdi” nin ardından okurlarıyla buluşan ikinci kitabı Avrupa Pasaportlu Kürtçüler MED’ler nın önsözünde Ali Tekten 50 yıllık şantiye işimden dolayı işçisinden mühendisine mimarına pek çok Kürt kökenli dostum oldu Medeniyetler beşiği Anadolu’nun kültürel zenginliğinin unsurlarından olan bu insanlarla sohbet etmek onları tanımak onların kendilerini ne kadar tanıdığını öğrenmek gibi bir merakım hep olduğunu belirtti. Ali Tekten, kitabı hazırlaması ile ilgili  görüşleri bu  kitabının önsözünde okurlarıyla da paylaştı.

Tekten; “Okudukça Atatürk’ü daha iyi anlayacaksınız” dediği ilk kitabının ardından çıkan kitabın çok önemli bilgi kaynağı olacağını kaydetti.

“Yorumları okuyucularımıza bırakıyoruz”

İskenderun’dağ inşaatçılık sektöründe birçok başarılı projelere imza atan iş insanı Ali Tekten, “Avrupa Pasaportu Kürtçüler Med’ler” başlıklı bir kitabının arka kapağında okurlarına şöyle seslendi:

1980’lerden sonra Kürtçüler arasında yeni bir moda başladı. Kürtler ve Kürdistan kitapları yazmak Avrupa’ya iltica etmek için yeşil pasaport sayılıyordu.

Bu tür yazılan Pasaport Kitaplar sayesinde Kürtçü yazarlar bugün İsviçre’de, Belçika’da diğer Avrupa ülkelerinde çok lüks yaşıyorlar.

Avrupa Pasaportlu Kürtçüler tarafından yazılan Kürt tarihi ile ilgili kitapların tamamı seven numaraları değiştirilmiş aynı paranın basılması gibidir.  Bu kitapta Avrupa Pasaportlu Tarihçilerin tezlerini ve karşı tezleri kitaplarından orjinallerini aldık ve karşılaştırdık. Yorumları okuyucularımıza bırakıyoruz” dedi…

 

Kitabın editörlüğünü kapak tasarımı ve sayfa düzenini Nevzat Öztürk yaptı. kitabın kapağında Sümerlerin çizdiği ilk dünya haritası ve Sümerler’e ait ay/yıldız figürü kullanılan kitabın her sayfasında kullanılan kaynaklar mevcut. Yaklaşık elli civarında kaynak kullanılan kitapta Yusuf Hallaçoğlu’nun Devlet Bahçeli ve Yusuf Hallaçoğlu’nun memlekete kazandırdığı en iyi kitap olarak nitelendiren kitabın yazarı Ali Tekten,  yarısı yabancı yarısı Türk 600 profesörün komisyon olarak yazdığı 21 adet cilt kitabın yanısıra Sinan Meydan, Ziya Gökalp, Naci Kutlay, SM. Emin Bozarslan, Said-i Kürdi, Muazzez ilmiye Çığ ve birçok yazarın araştırma kitaplarındaki değerlendirmelerine yer verilmiş olan bu kitapta

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.