Başkan Fatih Tosyalı, mecliste yumruğunu masaya vurdu!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Meclisi pandemi dolayısıyla ara verdiği meclis toplantısının ilkini salı günü gerçekleştirdi.

Tartışmalı ve zaman zaman tansiyonun yükseltiği Belediye Meclisi gündemini görüşmeye açmadan önce  belediye meclis üyeleri, maskeli olarak sosyal mesafe düzenine ve kurallara uygun olarak yerlerine oturdu. saygı duruşunun ardından meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, meclis üyeleri ile yeniden yüz yüze görüşmekten duyduğu mutluluğu dile getiren bir açılış konuşması yaptı.

CHP Grup Sözcüsü Meclis üyesi Ali Mutlu, gündem dışı aldığı konuşmasında İskenderun Limanı’na gelen büyük baş hayvan ihracatı ile ilgili angusların çevreye kötü koku yaydığını, insan sağlığını tehdit ettiğine işaret ettiği konuşmasında İskenderun limanının kent ile iç içe olması konumundan dolayı sevkiyatların buraya yapılmasının doğru olmadığını söyledi.

Belediye’nin sosyal tesisleri kiraya vermesi, personelin durumuna ilişkin eleştirilerinde İskenderun belediyesinin “gönül belediyeciliği” sloganıyla yola çıktığını ancak yaşanan süreçte sınıfta kalındığını ifade eden Ali Mutlu, İskenderun halkının paralarının “çarçur” edilmesinin doğru olmadığını ifade ederek İskenderun halkının kendilerine denetleme yetkisi verdiğini belirterek denetleme görevlerini yerine getirirken bilge, belge ve dokümanlara da yerinde ve zamanında ulaşamadıkları eleştirisini yaptı.

Mutlu, meclis toplantısı öncesinde üyelere gönderilen gündem maddelerine ilişkin dokümanların son anda kendilerine ulaştırılması dolayısıyla maddeler üzerinde yeterince görüşüp tartışmadan meclis oturumuna katıldıkları eleştirisi de yaptı. Bu eleştiri de polemik konusu olarak meclise yansıdı.

Mutlu’nun eleştirilerine cevap veren Fatih Tosyalı, ” dedi.

“Herkes bilsin İskenderun Belediyesinin Büyükşehir Belediyesi’nden 10 milyon alacağı var”

belediye çalışan 62 personelin kendi isteğiyle emekli ettiğini söyleyen Belediye başkanı Fatih Tosyalı, “bu arkadaşlarımıza bir lira borcumuz yok. Ali beyin kendisi  biliyor ki Büyükşehir Belediyesi emekli olanlara borçlu borçlanma yetkisi verdi. Herkes bilsin İskenderun Belediyesinin Büyükşehir Belediyesi’nden 10 milyon alacağı var . Ben bastırıyorum alacağım, ama bu 10 milyonun 2 milyonu izin parasıdır, bakın çok net söylüyorum, yazık değil mi? Bu iyi planlanan bir para olsaydı biz o 2 milyonu İskenderun halkına hizmet olarak geri verecektik benim yanımda binlerce insan çalışıyor benim çalışma arkadaşlarım herkes izin almaları konusunda imtina ederken izne göndermenin suçu olduğunu kimse bilmiyordu Ali Bey ilçe başkanı Ali Bey ve ilçe başkanı geldi. Orada bizim adamlarımızı izne gönderin sizin adamınız Yok kardeşim!”  diyerek yumruğunu meclis kürsüsüne vurdu. konuşmasına devam eden Tosyalı, “burada sizin adamınız yok ! Bakın ben ne söylüyorum bana gelmediniz mi siz? Ve Ali Bey orada kendisi. Bak kardeşim, Ben ne söylüyorum? Benim çalışanlarım burada” diyen Tosyalı’nın sözünü kesen Ali Mutlu, “öyle bir şey olmadı. Başkan Meclisi yanıltmayın” sözlerine izleyici koltuğunda meclis oturumunu dinleyen CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu!” da bu sözlere oturduğu yerden itiraz etti. Bu gelişmelerin ardından  Tosyalı Belediye Başkanlığı görevine geldiği gün belediye çalışanlarıyla meclis toplantı salonunda bir araya gelerek onlarla konuştuğunu söyledi. Başkan Tosyalı, “Burada bana dediler ki; Seyfi Dingil’in adamı. Bana dediler ki;  Yusuf Civelek’in adamı, bana dediler ki Mete Aslan’ın adamı. Bu belediyede Onun bunun adamı değil, İskenderun halkının adamı var kardeşim! Kimse çalışanlarımızla bizim aramıza girmesin varsa belediye ile ilgili bir sorun alsınlar şikayetlerini İskenderun Adliyesine yapsınlar” dedi. konuşmasını sürdüren Tosyalı; “Kardeşim benim adamım da olmayın. İskenderun halkının adamı olun. Bu irade ile hizmet ediyoruz. Görevimizin son saniyesinde kadar bu halkın menfaatini korumak için gayret ve çaba sarf edeceğim. Çalışanlarımızla gayet iyi bir atmosferi yakaladık. 13 Mart 1 Haziran, 77 gün 194 arkadaşımız kanun gereği ; sağlık sorunları, hamileliği veyahutta kronik hastalığı dolayısıyla izinli sayıldı başımızın üstünde yerleri var.” diye konuştu.

Denetim komisyonu raporu meclisi gerdi!

Denetim komisyonunun AKP ve MHP´li birer üyesinin raporda şerh koyup, imzaladığı, rapora ilişkin iki farklı imzalı metnin olduğunu dile getiren CHP Grup Sözcüsü Ali Mutlu, görüşmeler sonrası  ikinci şerhin kaldırılması ile ilgili görüşlerini dile getiriken, rapora ilişkin MHP’li meclis üyesi İbrahim Yavuz söz alarak, kendisinin rapora şerh koyduğunu üç sayfalık rapor halinde de sunduğunu ifade etti. CHP’li meclis üyelerinin talebi Yavuz’un hazırladığı ve şerh düştüğü raporun mecliste okunmasını istemeleri üzerine, Yavuz, “Benim hazırladığım raporun okunmasını ve mecliste tartışılmasını istemiyorum. Ben pandemi döneminde Belediyeye geldim. Yüzümde maske ile titizlikle incelememin ardından raporumu yazdım. Diğer komisyon üyeleri yoktu. Gelmediler.” şeklinde konuştu. Yavuz’un bu sözleri üzerine meclis oturumu bir kez daha gerildi. Saat 15.00’de başlayan meclis oturumunun geç saatlere kadar devam etmesi üzerine bazı meclis üyelerinin “acıktık başkan meclisi bitirelim bir an önce demeleri üzerine başkan Fatih Tosyalı, dürüm getirilmesini istedi. Meclise on dakikalık “dürüm molası” verildi. mola sona erince Belediye Mecclisi gündemindeki maddeleri görüşmeye devam etti. Meclis oturumu saat 19.00’a doğru sona ererken, Belediye meclisi  bir sonraki meclis oturumunun 1 Temmuz’da yapılmasına karar verdi.

“Abi tesis yapıyor,

kardeş satıyor”

Sarıseki mıntıkasında Bülent Özer’in belde Belediye Başkanlığı döneminde yapılan  Fuat Tosyalı Gençlik Merkezi olarak adlandırılan 2342 ada 2 nolu parselin 11.251 m² alanı ve üzerindeki muhtesatları ve mülkiyeti İskenderun Belediyesine ait Aşkarbeyli mıntıkası 6371 parselin yaklaşık 18.426 m² alanın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis talebi MHP ve Ak Parti’nin onayı ile oy çokluğuyla kabul edildi. CHP grubu ilgili maddeye karşı oy kullanarak tahsise karşı çıktı. Sarıseki’deki sosyal tesislerin Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devri ile ilgili söz alan Murat Kayış ise, Tosyalı’nın da adını taşıyan tesislerin belediye uhdesinde kalması gerektiğini belirterek, yöre halkının bu gelişmeye sıcak bakmadığını belirterek “Orada oturan insanlar diyor ki abi tesis yapıyor, kardeş satıyor” şeklinde eleştirilerini de dile getirdi.

CHP adına Ali Mutlu ve Bülent Kırmızıoğlu’nun komisyon seçimlerine ilişkin eleştirileri ise meclisin ortak çalışmasında CHP grubunun görmezden gelindiği şeklinde oldu..

Encümen MHP-AKP ittifakıyla

Gizli oylama ile yapılan Encümen Seçiminde oy dağılımı; Halil Aygan 19, Tayfun Boda 24, Emir Selim Yazar 25, Murat kayış 16 oy aldı. Encümen üyeliğine Emir Selim Yazar , Tayfun Boda,  Halil Aygan seçildi. 

Plan Bütçü komisyonu da açık oylama ile yapıldı. Osman Günay, Seçkin Yıldırımöz, Fatin Bereketoğlu,

İmar komisyonuna ise Erdem Ünlüçetinkaya, Ünüvar İlhan Cengiz Gürpınar seçildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.