İdlip Şehidi Ercan Zengin, Samsun’da uğurlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Suriye’nin İdlib bölgesinde zırhlı ambulans aracına yapılan saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ercan Zengin için düzenlenen resmi törenin ardından Hatay Havaalanından Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait kargo uçağıyla memleketi Samsun’a uğurlandı. Şehidi taşıyan uçak Çarşamba Havalimanı’na indi. 

Karşılama töreninin ardından şehidin naaşı Büyük Cami’ye götürüldü. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve Samsun Valisi Osman Kaymak ve törene katılanlar, şehidin ailesine baş sağlığı diledi.

Şehidin babası Rahmi, annesi Feriha ve eşi Hatice Zengin ve kardeşlerinin göz yaşlarının sel olduğu törende Samsunlular şehidine sahip çıktı.

33 Mehmetçik’in şehit olduğu 29 Şubat’ta İdlip’teki hava saldırısında hafif yaralanan şehidin iyileştikten sonra yeniden görevine döndüğü belirtilen Şehidin uğurlandığı törene Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Yusuf Ziya Yılmaz, Neslihan Hancıoğlu, Kemal Zeybek, Kara Kuvvetleri EDOK Okullar Komutanı Tuğgeneral Mehmet Salih Akay, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Arı, İlçe Belediye Başkanları, askeri, adli ve mülki erkân ve şehidin yakınları da katıldı.

 

İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Canik İlçesi Aşağı Avdan Mahallesi Mezarlığı’na götürüldü. Burada şehidin Piyade Uzman Onbaşı Ercan Zengin’in naaşı, okunan Kur’an-ı Kerim eşliğinde toprağa verildi.

Defin töreninin ardından, Kara Kuvvetleri EDOK Okullar Komutanı Tuğgeneral Mehmet Salih Akay, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin eşi Hatice Zengin’e, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Bağlı ise şehidimizin fotoğrafını babası Rahmi Zengin’e teslim ederek, şehidimizin ailesine ve akrabalarına başsağlığı dileklerinde bulunup, acılarını paylaştı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.