“Hızlı ekonomik gelişme çevre kirliliğine yol açmakta

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Rahmi Doğan,  5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Bekirli deyim  çevre kirliliği mi faktörlerin sıralayan Valilik açıklamasında ha “Hızlı ekonomik gelişme çevre kirliliğine yol açmakta” denildi.

Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Birleşmiş Milletlere üye 113 ülkenin katılımı ile 1972 yılında Stockholm’de yapılan ilk uluslararası “İnsan ve Çevre Konferansı” nın düzenlenme tarihi olan 5 Haziran, ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kutlanmaktadır.

valilik çevre

Dünyayı saran küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri, hızlı nüfus artışları, bilinçsizce doğaya attığımız sanayi ve petrol atıkları, plastik ürünler, çarpık kentleşme, hızlı ekonomik gelişme vb. unsurlar tabiatta kirliliğine yol açmakta ve dünyanın tabii dengesinin bozarak tüm insanlığın geleceğini, doğal hayatı tehdit etmektedir.

İnsan ve doğa arasında ki dengeyi korumak amacıyla, doğal kaynaklara zarar vermeden, teknolojiyi ilerletmenin, kaynakların bilinçli olarak tüketilmesinin ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına imkan verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamını planlanmalıyız.

Hepimizin çevre bilinci konusunda bilmesi gereken en önemli nokta; doğanın yaşamak için insanoğluna ihtiyacı olmadığı, ama insanoğlunun var olduğu sürece yaşamını devam ettirebilmek için doğaya ihtiyaç duymasıdır. Bu anlamda gelecek nesillerin bizlerdeki emaneti olan dünyayı korumak,  her ferdin üzerine düşen görevi yapma ve bu konuda duyarlı olma mecburiyeti vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün, yapabileceklerimizi gözden geçirme ve çevre bilinci sorumluluğunu artırması dileğiyle, güzel Hatay’ımızın tüm güzelliklerinin gelecek nesillere taşınmasını temenni ediyorum.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.