SHD İskenderun Temsilciliği: “Baskı rejimlerine karşı direnenler kazanacak sonunda”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sosyal  Haklar Derneği (SHD) İskenderun Temsilciliği, Gezi direnişinin yedinci yılında yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna “Baskı rejimlerine karşı direnenler kazanacak sonunda” şeklinde mesaj verdi.

 

SHD İskenderun Temsilcisi Avukat Bülent Akbay, baskı rejimine karşı direnenlerin daima kazanacağını vurguladığı açıklamasının devamında şu görüşleri dile getirdi:

“Tam yedi yıl “korku bariyerleri ardında saklanarak” geçti zalimlerin her günü. Yedi yıl sonra bile iktidarın yaşadığı korku parkın etrafını saran demir bariyerlerle, yasaklarla ve göstericilere tahammülsüzlükle vücut buldu. Gezi yedinci yılında her türlü baskıya rağmen direnerek anıldı. Tam yedi yıl “düşlerinde özgür dünya”  hayal ederek geçti direnenlerin her günü. Gezinin çocukları düştü toprağa sevdiklerine doyasıya sarılamadan. “Sarılamadım evladıma doyasıya” dedi anneler.  Ağladılar kana kana. Ağladık kana kana ve bu toprakların çok az sayıda tanık olduğu bir direnişle taşıdılar kederimizi.

Tam yedi yıl geçti sanki dünmüş gibi umutlarımızı yeşerterek.

Yedi yılın her saniyesini sanki yüzyıldır süren bir kabusa çevirdik zalimin. 

Başardık rengarenk çiçeklerle dünyayı güzelleştirmeyi.

Yine başaracağız “düşlerimizde özgür bir dünya” ile uyanmayı ışıklı günlere.

Bugün yedi yılı geride bıraktığımız heybede direnişin çakıl taşları var ışıl ışıl.

Yalana, hırsızlığa, adaletsizliğe, zorbalığa, esarete ve her türden kötülüğe bulaşmadan, saf bir iyilikle yürüyoruz dünyayı güzelleştirmek için. Hayata çocuksu bir iyilikle bakanların umuduyla ve “boyun eğmeyenlerin” cesaretiyle yürüyoruz.

“Ustalaştık biraz daha dostu, düşmanı ayırmakta”

Sıkıyoruz yumruklarımızı,  özgürlük, adalet ve barış için sıkılsın diye yumruklar.

Susmuyoruz,  evlatlar toprağa düşerken, susulmasın diye. 

Sarılsın diye insanlar sevdiklerine doyasıya…

BİTMEDİ DAHA O KAVGA

Toması, silahı, biberi ve gazı olanlar,  çaldıklarıyla şatafatlı bir hayat sürenler,  korku bariyerleriyle saraylarından emirler yağdırırken, sıkıyoruz yumruklarımızı cesaretle ve yüreğimizde ülkemizin aydınlık ve güzel günlerine umutlarla. Amerika’dan başlayarak dünyanın her yerine yayılan baskı rejimlerine karşı direnenler kazanacak sonunda.

“Saraylar saltanatlar çöker

  kan susar birgün”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.