Sosyal yardım ve doğum yardımı ile İŞKUR ödemeleri PTT ATM’lerden alacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

PTT AŞ Ödemelerde Bir İlki Gerçekleştirdiğini duyurdu. Ptt Atm’lerinde Çipli T.C. Kimlik Kartı İle Ödeme Kolaylığı ile ilgili resmi açıklama şöyle: 

Sosyal yardım ve doğum yardımı ile İŞKUR ödemelerini alacak vatandaşlarımız işlemlerini, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek uygulama sayesinde 4 bine yakın PTT ATM’mizden çipli T.C. kimlik kartıyla yapabilecek.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde verilen sosyal yardım ve doğum yardımı ile İŞKUR ödemelerini almaya hak kazanan vatandaşlarımız, iş yerlerimize gelmelerine gerek kalmadan, PTT ATM’lerimizden ödemelerini kolaylıkla alabilecek. Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek uygulamayla birlikte, PTT‘de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlarımız, çipli T.C. kimlik kartları ve Nüfus Müdürlüklerinden kimliklerini teslim alırken kendilerine verilen şifrelerle birlikte ATM’lerimizden giriş yaparak, hesaplarına yatırılan ödemelerini temin edebilecek. Şifresini hatırlamayan vatandaşlarımız işlemlerini iş yerlerimizden de yapabilecek. Ödeme tarihlerini, vatandaşlarımızın cep telefonlarına göndereceğimiz SMS ile bildireceğiz.

 

PTT AŞ olarak, koronavirüsün yaşamımızı etkilediği bu süreçte vatandaşlarımıza güvenli bir şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımız ve çalışanlarımızın sağlığı için iş yerlerimizin önünde sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlemeler yapıyor, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 4 bine yakın PTT ATM’mizi düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Bu kapsamda iş yerlerimizde oluşabilecek yoğunluğunun önüne geçmek adına PTT ATM’lerimizden günlük ücretsiz para çekme limitini 3 bin TL’den 5 bin TL’ye, tek seferde çekilebilecek nakit tutarı limitini de 1500 TL’den 3 bin TL’ye çıkardığımızı hatırlatmak isteriz.​”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.