Hatay Gastronomi Evi, gözde mekanlardan

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın parlayan yıldızı: Hatay Gastronomi Evi, rol model olmaya devam ediyor.

Serpil KORKMAZ

Açıldığı günden bu yana gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen misafirlerin büyük ilgi gösterdiği ve birinci yılında Tripadvisor ve Google üzerinden yapılan olumlu yorumlar ile ‘Yılın Çıkış Yapan Mekan Ödülü’ne layık görülen Hatay Büyükşehir Belediyesi Kuruluşu olan Hatay Gastronomi Evi, Adana, Mersin ve Afyonkarahisar’dan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin talebi ile Ankara Gastronomi Evi’nin kuruluş aşamasına danışmanlık yaparak rol model olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Örnek şehrin örnek kuruluşu

Geçtiğimiz aylarda ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesinden gelen ekip bir gün boyunca Hatay’ın dünyaca ünlü mutfağının kapılarını misafirlerine açan Hatay Gastronomi Evi’nde vakit geçirerek misyon ve vizyonu hakkında detaylı bilgiler aldı. Afyonkarahisar Belediyesi de ülkemizin ilk ‘gastronomi şehri’ olan Gaziantep yerine Hatay’a gelmeyi tercih ederek üç gün boyunca Hatay Gastronomi Evi’nin işleyişi hakkında bilgiler edindi. Ankara Büyükşehir Belediyesi de benzer girişiminde bulunarak uluslararası üne sahip Hatay Gastronomi Evi’nin kuruluşundan işleyişine kadar uzanan faaliyetler ile ilgili detaylar aldı.

Hatay hak ettiği üne kavuşuyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Hatay’a kazandırdığı iki altın bilezik olan gastronomi şehri unvanı ve EXPO 2021 organizasyonu kapsamındaki çalışmalar birçok şehir tarafından örnek alınıyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, halkın desteği ile Hatay’ı Dünya Şehri yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kuruluşu olan Hatay Gastronomi Evi,. Tripadvisor ve Google üzerinden yapılan olumlu yorumlar ile ‘Yılın Çıkış Yapan Mekan Ödülü’ne layık görüldü.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.