Körfez yatırımları sırtlıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin enm önemli limanlarından birisi olan İskenderun Limak, ülkenin deniz taşımacılığında l0komotif özelliği ile dikkat çekiyor. ülke ekomimisine yön veren yatırımları sırtlayan İskenderun Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı olarak da önemli bir rol üsleniyor.

Samsun Havza‘da kurulan gaz beton fabrikası için Deniz yoluyla İskenderun’a Çin’den getirtilen 40 metrelik fırın ünitesi karayoluyla İskenderun’dan Samsun’a 5 günde götürülürken karayolu geçişlerinde sorun yaşandı.

40 metre uzunluğunda, 3,5 metre çapında, 78 ton ağırlığındaki fırın ünitesini taşıyan tırın Ankara-Samsun kara yolu Organize Sanayi Bölgesi üst geçit mevkiinde dönemeçten geçemeyince yolun bordür taşları ile üst geçit bariyerleri sökülerek tırın geçişi sağlandı.

50 milyon avroluk yatırım 250 kişiyi istihdam edecek

Havza OSB‘ye 50 milyonluk avroluk yatırım planlayan Betong Yapı Sanayi 250 kişiyi istihdam edecek.
Sektöründe lider firmalardan olan 50 milyon avroluk yatırım yapacak olan Betong Yapı Sanayi yetkilileri Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu. Gaz beton üretimi yapacak olan ve 250 kişinin istihdam edileceği fabrika için Mayıs ayında temel atılması planlanıyor.

ALANDA İNCELEME
Havza OSB’de yatırım yapmayı kararı alan Betong Yapı Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Çağlar, Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar ile fabrikayı kuracak olan Alman firmanın Türkiye Yetkilisi ve Alman mühendisler tarafında fabrikanın kurulacağı alan üzerinde inceleme yaptı.

Bir süre arazide çalışan heyet daha sonra Havza TSO binasında harita üzerinde çalışma ve görüş alışverişinde bulundular.

50 MİLYON AVROLUK YATIRIM
35 milyon avroluk ana yatırım ve 15 milyon avroluk yan yatırımlar ile 50 milyon avroluk yatırım planladıklarını kaydeden Betong Yapı Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Çağlar, “Havza bize içinden geçen demiryolu ile daha cazip geldi. Biz gaz beton üzerine faaliyet göstermekteyiz. Bizim için nakliye çok önemli. İçinden geçen demiryolu hattı ve deniz yollarına olan yakınlığı ile Havza OSB çok avantajlı bir konumda. Bizden talep 25 Mayıs’ta temel atmamız. Hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Proje hazırlıklarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu günde fabrikamızı kuracak olan Alman firmasının temsilci ve mühendisleri ile alanda inceleme yaptık. Temelimizi attıktan sonra 17 ay gibi bir sürede tesisimiz üretime ve istihdama başlayacak. İnşallah kuracağımız fabrikada 250 kadar işçi istihdam edeceğiz” dedi.

YATIRIMCILARA DESTEK SÖZÜ
Havza TSO Başkanı Acar ise sektöründe lider firmaların Havza OSB’de yatırım yapmasının önemine değinerek, “İlçemize gelecek tüm yatırımcılara elimizden gelen destekte bulunacağız. Havza OSB demiryolu, denizyolu ve karayolu ile lojistik imkanları sanayiciler için önemli avantajlar sunmakta. Genişleme alanları ile Karadeniz’in en büyük OSB’si olan Havza OSB’de yatırımlar başladıkça Havza’da istihdam ve göç kalmayacak. İnşallah uzun süredir emeklerimizin karşılığını kısa sürede alacağız” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.