Gazeteci Serpil Korkmaz kimdir?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Merkezi İskenderun’da bulunan, Şubat 2007’de Hatay genelinde yayın hayatına başlayan, bölgenin ilk ve tek ekonomi gazetesi EKGÜNDEM, o günden bu yana yayın hayatını başarıyla sürdürmektedir. Haftada 1000 adet olarak her ay 4000 adet basılarak, her Çarşamba elden ve postayla İskenderun kent merkezi, sanayi sitesi, organize sanayi bölgesi, Dörtyol, Payas, başta olmak üzere Hatay genelinde dağıtılan EKOGÜNDEM gazetesi, bölgemiz iş dünyası, işadamları, esnaf ve ticari çevrelerce ilgi ve beğeniyle karşılanmaktadır. Kurulduğu günden bugüne, tüm imkânlarını zorlayarak, mümkün olduğunca geniş bir hedef kitleye ulaşmaya gayret sarf eden EKOGÜNDEM, yine bu çabasını gayretle sürdürmekle birlikte, verdiği hizmetin kalitesini çok daha yükseklere taşımak, ilgili okur kitlesi ve kamuoyunun sesini daha net ve gür sesle duyurabilmek, özünde kuruluş misyonu ve amacından kaynaklanan profesyonel okur kitlesi ve profilini canlı tutmak amacıyla ilk günkü heyecanını internet ortamına www.ekogundem.org adresiyle dijital dünyada da varlığını hissettirmektedir.
Ekonomi ve siyasetin iç içe olmaları ve birbirini tamamlamaları dolayısıyla EKOGÜNDEM, bölge ekonomisinin nabzını tutarken, ekonomi içerikli haberlerin yanı sıra siyasi haberlere de yayınlarında yer vermektedir. Ekogündem Gazetesi başarılı çalışmalarını İskenderun’da Savaş Mh. Kanatlı Cd. Kat 4 Daire 17’deki adresinde dijital ortamda sürdürüyor.
Serpil Korkmaz kimdir?
Kurucu ve imtiyaz sahipliğini yapanı Gazeteci Serpil Korkmaz Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC)Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği HABER YARIŞMASINDA “EN İYİ HABER ÖDÜLÜ”NE LAYIK görüldü. Korkmaz 2002 yılında da Türkiye 2.lik ödülünü İstanbul’da almıştı. Bu başarılarından dolayı “ödüllü gazeteci” ünvanı verilen Gazeteci Serpil Korkmaz, Halkla İlişkiler mezunu olarak görevini sürdürürken kadın çocuk ve göçmenlerle ilgili çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. 

Sokakta çalışan çocuklarla ilgili yaptığı haberlerin ses getirmesi üzerine dönemin İskenderun Kaymakamı Ünal Erdoğan’ın koordinatörlüğünde sahada yapılan çalışmalarla sokakta çalışan 18 yaş altı 450 çocuk  tesbit edilmiş ve yaşanan süreçte çalışmalara katkı sunmuştur.
2003 yılının Aralık ayında İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği (eski adıyla Sokak Çocuklarını Koruma Derneği) nin  kurucu üyeliğinde aktif olarak görev alan Serpil Korkmaz, halen derneğin çalışmalarına gönülü olarak destek sunuyor.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.