Heykeltraş Üstündağ, Kore gazisi Mehmet Amca ve Gazeteci buluşması…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Korona günlerinden uzakta doğanın kucağında yaşayan ve Arsuz’un Nergizlik yaylasındaki sanat atölyesinde çalışmalarını yürüten Resim- heykel rölyef sanatçısı Rıfat Üstündağ, Kore Gazisi Mehmet Şeker ve Ekogündem Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi  Gazeteci Serpil Korkmaz’ın buluşması “memleket meselelerini” gündemlerine taşıdı.

Heykeltraş Rıfat Üstündağ,  “Sokağa Çıkma kısıtlamasının olduğu şu günlerde biz cennette yaşıyoruz. Oturduğumuz evler müstakil. Bahçe ve balkon öyle büyük zenginlik ki anlatamam. İçinde yaşadığımız pandemi süreci sahip olduğumuz değerlerin daha fazla fark edilmesine zemin hazırladı. Bu cennet vatanın doğası, dağı,  taşı,  kültür ve doğal kaynakları ne kadar da önemli imiş. Hor kullanmamalıymışız. Korumalıymışız. Doğa er ya da geç intikamını alır.

Sanki doğa bizi cezalandırıyor. Biz şanslı insanlarız. Hatay‘în en gözde yaylalarından birisinde sakin ve huzurlu, yemyeşil  Nergizlik yaylasında yaşıyoruz” dedi.

Yine Köyün önde gelen isimlerinden Kore Gazisi Mehmet Şeker Amca, Korona Virüs dolayısıyla Yayladan şehire gidememesinden az da olsa yakınsa da, yaşadığı yaylanın kıymetini bilenlerden. Kore Gazisi Mehmet Şeker, “Mevsim bahar. Bağ bahçe bakım zamanı. Elden geldiğince bahçe işleriyle uğraşıyorum. Evimin balkonunda sabah serinliğinde oturup, kendimi ve doğayı dinlemem huzur veriyor. Gün öğlen olmadan bahçe işleriyle uğraşıyorum. Öğle üzeri sıcakta evimde oluyorum. Burasu köy yeri. Bir çok değerlerimiz yaşıyor ve yaşatılıyor. Gazi arkadaşlalrımla konuştuğumda onlar apartman hayatından sıkıldıklarını, benim cennette yaşadığımı gıpta ile söylüyorlar. Korona virüsü dolayısıyla alınan önlemlere uymak gerek. Ben şehire inmiyorum. Köyde de sıkılmıyorum.” diye konuştu.

Nergizlik Yaylasının yerlilerinden ve önde gelen iki ismi Heykeltraş Rıfat Üstündağ ve Kore Gazisi Mehmet Şeker’in, buluşmasına zemin hazırlayan Gazeteci Serpil Korkmaz ile Kore Savaşındaki anılarından sosyal mesafeli buluşmada sanatsal değerlere, Andaolu’da kurulan eski uygarlıklardan  Büyük İskender’e, Büyük İskenderden Osmanlıya ve Kurtuluş Savaşı yıllarındaki ulusal mücadeleye kadar geçmişte yaşanan tarihsel olaylarla beyin fırtınası estirdiler.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.