CHP’li belediyelerden Türkiye Belediyeler Birliğine “DEVREYE GİRİN” çağrısı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP’li belediye Başkanları Türkiye Belediyeler Birliğine (TBB) ortak çağrıda bulunarak Covid-19 salgını sebebiyle gelirlerinde azalma yaşayan belediyelerin Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları, bu zor sürecin aşılmasında TBB’nin devreye girmesi gerektiğini belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da aralarında bulunduğu CHP’li belediye başkanları, salgın sebebiyle ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini belirterek bu zor sürecin aşılmasında TBB’nin devreye girmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu metinde Türkiye ve dünyanın, savaş dönemleri hariç en büyük buhranlardan birisini yaşadığı belirtilerek salgının toplumsal sağlığı, ekonomiyi, istihdamı ve tüm kamu hizmetlerini derinden etkileyip zorlaştırdığına dikkat çekildi.

CHP’li belediyelerin yaptığı çağrıda, merkezi yönetimin salgınla mücadele kapsamında, yerel yönetimleri bu darboğaz döneminde çalışabilir hale getirecek bir ekonomik destek paketi henüz uygulamaya konulmadığına dikkat çekilirken, “Bu tablo karşısında belediyeler olarak üyesi bulunduğumuz ve ülkemizin en büyük yerel yönetim birliği olan Türkiye Belediyeler Birliğinin devreye girmesini bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Salgının ne zaman sona ereceğinin bilinmemesinin de bu etkileri ve bunlara yönelik politika geliştirilmesini güçleştirdiği vurgulanan metinde, “Bu salgın, halka en yakın kamu hizmeti kurumları olan belediyelerimizin bir yandan kaynaklarını önemli ölçüde azaltarak temel hizmetlerin yürütülmesini neredeyse olanaksız hale getirirken öbür yandan çevre sağlığı, toplu ulaşım ve yoksullara yardım alanları başta olmak üzere birçok hizmet alanında maliyetleri büyük oranda artırmaktadır” denildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.