“Barolara ve baroların seçim sistemi değişikliliğine DUR dediler!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Türkiye’deki 80 baro başkanlığının imzasıyla kamuoyuna yapılan açıklamada “barolara ve baroların seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerinin doğru bulunmadığını ve girişimlerin durdurulmasını ve geri çekilmesini istedi.

“Türkiye’nin aylardır Corona virüsü salgınıyla, ekonomik ve toplumsal ve siyasi sorunlarla mücadele ortamında iken Ülkemizin ve mesleğimizin önceliği bu sorunların çözümüne çaba sarf etmek” gerektiğini kaydeden Baro Başkanları

“Ülkemizin ve mesleğimizin önceliği bu sorunların çözümüne çaba sarf etmek olmalı”

19 Mayıs 2020 Tarihinde Gerçekleştirilen Baro Başkanları Toplantısı Sonuç Bildirgesi 80 Baro ve TBB’nin Ortak Basın Açıklaması şekliyle kamuoyuna duyuruldu.

 “Ülkemiz aylardır Corona virüsü salgınıyla, ekonomik ve toplumsal ve siyasi sorunlarla mücadele etmektedir. Özelde ise Avukat meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlar tahammül edilmez boyutlara ulaşmıştır. Ülkemizin ve mesleğimizin önceliği bu sorunların çözümüne çaba sarf etmektir. Bu nedenle Avukatlık Kanununda Barolar ve seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerini doğru bulmuyor; bu girişimlerin durdurularak, geri çekilmesini, Ülkemizin gerçek gündemlerinin çözümüne dönülmesini talep ediyoruz.

 

İleride, Avukatlarımızın ve Barolarımızın ihtiyacı ve beklentisini karşılayacak, Avukatlık Kanunu hazırlanması aşamasında asıl  muhatap, Barolar ve TBB olmalıdır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.