MESLEK LİSESİ’NDEN MASKE MAKİNESİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Korona Virüsü (Covid-19) Salgını’na yönelik mücadele kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri tarafından mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan çalışmalar neticesinde cerrahi maske makinesi hem de N95 (FFP2) standardında maske üretim makinesi geliştirildi.

Ülkemizde Koronavirüs vakalarnın görülmesnin akabinde Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatıyla okulumuzda ARGE merkezi kurularak cerrahi ve N95 (FFP2) maske makineleri üretmek üzere çalışmalara başlanmış olup, yaklaşık 45 günlük etkin bir çalışma sonucunda TSE standartlarına ve Sağlık Bakanlığı Tıbbı Cihaz Yönetmenliği’ne uygun 2 adet maske makinesi üretildi.

 İskenderun Kaymakamlığı Cerrahi Maske Makinesinin  dakikada 60 adet farklı ölçülerde maske üretim kapasitesi olduğunu belirterek ” N95 (FFP2) Maske Makinesi ise; Ultraviyole hijyenik sistem üretim özelliğiyle dakikada 60 adet farklı ölçülerde maske üretim kapasitesine sahiptir.

Bu doğrultuda Koronavirüs (Covid-19)Salgınına yönelik mücadele sürecindeki etkin çalışmaları ve fedakârca hizmetlerinden dolayı İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri ile gurur duyuyor ve onlara can-ı gönülden teşekkür ediyoruz.”  dedi..

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.