Ömer Faruk Çelebi’den veda

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Başdanışmanı Ömer Faruk Çelebi, görevinden ayrıldığını “veda “yazısıyla kamuoyuna duyurdu. 

Yaptığı çalışmalarla Hatay’a bir çok katkı sağlayan Ömer Faruk Çelebi,’nin görevden ayrılması ile ilgili yazısı şöyle: 

Çok değerli EXPO ekibi ve değerli Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışma arkadaşlarım, 2016 sonbaharında Antalya Expo’daki Hatay için yaptığım o ilk sunumdan beri heyecanla hep birlikte, bütün zorlukları aşarak hayal gibi görünen, işi aldığımızda ortada bomboş bir kağıttan bugünlere geldik, güçlü bir konsept, ilk günden beri ne yapacağımızı bilen bir duruş ve EXPO karizmasını hep birlikte hiç yoktan hayata geçirdik. Sizler bu işlerin gerçek kahramanlarısınız, cesaretiniz için sizi binlerce defa tebrik ediyorum. Hatay sizinle ne kadar övünse az kalır. İki sene yatırımcı bulacağız, güçlü bir uluslararası ayağı olması için çok uğraştık ancak bölgemizdeki savaş, Türkiye ve dünya konjonktürleri buna imkan vermedi, bunun üzerine Belediye olarak elleri sıvadık, işi kendimiz üstlendik ve dev eser yavaş yavaş ortaya çıkıyor, bizim odaklandığımız aslında 2021’de sürecek 6 aylık EXPO değil, onu çoktan kafamızda bitirdik, inşaatı da bitmek üzere.

Asıl olan onunla bağlantılı, EXPO sonrası. İşimizi baştan beri doğru yaptık ve her seferinde AIPH’i ikna ederek, onlardan geçerli onay alarak bu günlere geldik. Bu bir bayrak devri, ben görevimi yaptım ve bundan sonra danışman firmadaki arkadaşlar ve belediyemizdeki arkadaşlarında bu işi layıkıyla ve başarıyla bitireceğine güvenim ve inancım tamdır.

 

EXPO’nun yanına Unesco Gastronomi Şehri ünvanı sizinle birlikte almak ve bunu ileri de Dijital Tarım ve Kırsal Kalkınma da kullanmak, daha sonra Unesco Gastronomi şehirleri arasında onlara yaptığımız IDEAL GASTRONOMI şehri nasıl olunur projemizin ses getirmesi sonucu orada da ismimizin duyulması ve hatta daha sonra Unesco Gastronomi şehri olan Afyonkarahisar’ın eğitiminin bu yüzden Gaziantep’in bizden daha kıdemli olmasına rağmen Hatay’a verilmesi.

 

AB projesi STEP gibi geleceğin Akıllı Şehirlerinde yönetişim ve doğrudan oylama ve halkın karar mekanizmalarına dijital erişim platformu projesini birlikte başarı ile bitirmek. SiEUGreen gibi geleceğin Ekolojik kentlerinde Viruslerden korunaklı Kent Çiftlikleri ve çok katlı tarım projesini birlikte düşünüp onu AB’den kazanmak.

 

Bütün bunlar, Hatay’ı ekonomik olayları tribünden seyreden değil, olaylara aktif çözüm getiren durumuna getirmiştir. Büyükşehir yasası aslında öncü bir eyalet yasası, burada Büyükşehir belediyeleri bölgesinden sorumlu, katalizör görevi görmek zorundadırlar, bu artık onların asli görevi. EXPO ve Unesco Gastronomi projelerimiz aslında bunun üzerine tasarlanmıştır.

 

Önce bana güvendiğiniz için ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, her biriniz ayrı bir dehasınız, sıfırdan nasıl dev bir proje hayata çıkardınız, benim gibi 42 yıl deneyimi olan birisini bile şaşırttınız. Tarih yazdınız, hepinizin alnından öper, teker teker kutlarım. Hatay Büyükşehir’e bana bu fırsatı verdiği için ne kadar teşekkür etsem azdır.

 

Sağol, varol başkanım. Hatay Büyükşehir’in Genel Sekreteri, yardımcıları, daire başkanları ve bütün diğer çalışan arkadaşlar, birlikte çalıştığımız zaman zarfında da sizlerde muhteşemdiniz. Sizlere de binlerce defa teşekkür ederim. EXPO yolunda bize baştan beri inanan ve güvenen Mimarlık ofisindeki arkadaşlar Prof.Dr. Mehmet Ali Yüzer hoca ve ekibine de sonsuz teşekkürler. Ayrıca Hatay halkı ve vatandaşlarımız, STK’larımız, kooperatiflerimiz, Üniversitelerimiz, Valilik, devlet birimleri, yerel belediyeler, Kalkınma Ajansımız herkes gerçekten katkıda bulundu, sonsuz teşekkürler. Ekolojik yaşamın önemi Korono’dan sonra daha belirgin oldu ve ne kadar haklı olduğumuz artık su götürmeyecek kadar net. Ekolojik ve Akıllı Şehir Hatay dediğimizde ne demek istediğimiz artık çok net.

Yolunuz açık olsun, dostlar. Allah’a emanet olunuz. Hakkınızı helal edin, benden herkese veda.. Sağlıcakla kalınız.

Selam ve saygılarımla.

Ömer Faruk ÇELEBİ. Hatay / 6. Mayıs. 2020

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.