EMEP: Türkiye gençliği Denizlerin mücadele yolunda ilerliyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kırk sekiz yıl önce 6 Mayıs 1972’de idam edilen Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş, anılıyor.

Tüm dünyayı sarsan korona salgınında işçilerin salgın tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Emek Partisi Hatay İl  Başkanı Mevlüt Bulgur, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Sömürü politikaları altında ölümle yüz yüze çalışmaya zorlanıyor

Emperyalistler ise tüm zorbalığıyla dünya halklarına zulüm, gözyaşı ve ölüm getirmeye devam ediyor. Ne ücretsiz ve erişilebilir sağlık ne de ücretli izin ve yaygın test talepleri karşılanıyor. Egemenler kendi çıkarları için başka ülkelerin topraklarında askeri güç bulundurmaya, halkları kendi boyunduruğu altına almak için saldırılarına devam ediyor. İşçiler ve emekçiler egemenlerin sömürü politikaları altında ölümle yüz yüze çalışmaya zorlanıyor. Gelişmiş kapitalist ülkelerin çoğunda salgın emekçiler arasında sömürü politikalarından kaynaklı hızla yayılıyor. Bu ülkelerle askeri, politik ve ekonomik anlaşmalar için Türkiye halkları ölüme sürükleniyor.

 

Kapitalizm gençliğe karanlık bir gelecekten başka bir şey vaat etmiyor!

 

Dünyadaki emperyalist kapitalist egemenlik gençliğin bugününü ve geleceğini karartıyor. Genç işsizlik artıyor, temel yaşam giderleri karşılanamaz hale geliyor, eğitim sistemi tamamen paralı hale geldiği gibi gençliğin hiçbir ihtiyacına yanıt vermiyor! Bu ülkenin işçi gençleri canları pahasına salgın koşullarında işten atılma korkusu ile çalışmak zorunda bırakılıyor. Bağımlı kapitalist bir ülke olan Türkiye’de gençliğin payına ise işsizlikten, karanlık bir gelecekten, sağlıksız bir yaşamdan, emperyalist plan ve çatışmaların gölgesinde yaşamaktan başka bir şey kalmıyor.

 

Yusuf, Hüseyin, Deniz: sürüyor sürecek mücadelemiz!

 

Egemenler tüm ayrıcalıklarını korumak için işçilere, gençlere ve kadınlara baskı ve sömürüden başka hiçbir şey vaat etmiyor. Denizlerin son sözlerinde vurguladıkları Bağımsızlık, Demokrasi ve Sosyalizm mücadelesi bugün Türkiye gençliğinin gelecek mücadelesidir. Tüm Türkiye gençliğini geleceği kazanmak için Denizlerin bizlere devrettiği mücadeleyi güçlendirmeye, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için örgütlenmeye çağırıyoruz.

 

Ve onlar bir dönemin mücadelesine hayatlarını ortaya koyarak, kendileri için hiçbir şey istemeyen bir devrimci fedakarlık ve hiçbir engel tanımayan kararlılıklarıyla sonraki bütün kuşaklara devrimciliğin ne olduğunun örneği oldular. Bunu darağacında da gösterdiler ve son sözlerinde de açıkça ifade ettiler ki; ellerindeki devrim ve sosyalizm bayrağını Türkiye’nin Kürt ve Türk halklarına, her inanç ve milliyetten işçilerine, emekçilerine emanet ederek, halka bağlılıklarını gösterdiler.”

Emek Partisi Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur, günümüz Türkiye gençliğinin eşit, özgür bir gelecek özleminin üç savaşçısı olarak andıklalrını belirtti ve “Bugün onları ve onların şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesi uğrunda hayatını veren tüm devrimcileri bir kez daha saygıyla anıyoruz.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.