Türkiye normalleşme planına hazırlanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Normal hayata 

dönüşün kademe kademe başlatılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme planı üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Bu geceden itibaren 31 ile giriş çıkış sınırlamasını başta Hatay olmak üzere Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya ‘da kalkıyor.

Her hafta gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış yasağı 14 gün boyunca uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüs dolayısyla alınan önlemlerin ardından esnek yaşam koşullarının vaka sayısında artış olması durumunda daha sıkı önlemlerin alınabileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından bazı satır başı notları şöyle:

65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlarımız, ilk etapta sokağa çıkması sınırlandırmamızın günlerinde 4 saat sürecinde yürüme mesafesinde tahditli olarak getiriyoruz. 10 Mayıs Pazar günü saat 11 ila 15 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz.

20 yaş altı içinde bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs çarşamba günü saat 11 ila 15 arası dışarı çıkarılabilecek. 15 Mayıs cuma günü ise 15 ila 20 yaş arası aynı saatlerde çıkarak hava alabilecek.

Duruma göre, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz. Sokağa çıkma sınırlaması uygulamamızı sürdürüyoruz.

Bu geceden itibaren 31 ile giriş çıkış sınırlamasını 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya.Her hafta gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış yasağı 14 gün boyunca uzatılmıştır.

Berber, kuaför ve güzellik salonu gibi işletmeler   11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecektir. Askerlerle ilgili faaliyetler 1 Haziran’da, celp hizmetleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik hizmetleri 20 Haziran’da yeniden başlayacak. Eğitimde attığımız adımları da tavsiyeler doğrultusunda belirledik.

YÖK kurumları sınavı 27-28 Haziran’da, LGS 20 Haziran’da, Askeri öğrenci sınavı 14 Haziran’da yapılacaktır. Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönecekler. Adliyeler ara verilen duruşmalara ve diğer uygulamalara 15 Haziran’da başlayabilecektir. Tek-çift plaka uygulaması 5 Mayıs’ta sona erecektir.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.