HBB: “DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA ÖZGÜRLÜĞÜ HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş yayımladığı mesajında, ‘1994 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir karar doğrultusunda, 3 Mayıs tarihi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanmaktadır.

 

“DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA ÖZGÜRLÜĞÜ HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR”

 

Demokratik bir toplum niteliği kazanabilmede  en önemli unsurlardan birisi, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini serbestçe kullanabilmeleridir.  Temel hak ve özgürlükler arasında düşünce ve kanaat özgürlüğü ve özellikle düşünceyi açıklama özgürlüğü hayati öneme sahiptir.

 

Dünya’nın çeşitli bölgelerinde olduğu gibi ülkemizde de demokrasinin korunması, bilginin özgürleşmesi, etik gazeteciliğin geliştirilmesi için her türlü şartta, cesaret, özveri ve basın etiğine bağlı çalışan, üreten basın çalışanlarımızın Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü en içten ve samimi duygularımla kutlarım” ifadelerine yer verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.