Nermin Yıldırım Kara: “1 Mayıs’a mesajlarımızla ses vereceğiz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Adına Başkan Nermin Yıldırım Kara, 1 Mayıs dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada 1 Mayıs’ı  “Dünyanın her yerinde işçi sınıfının haklarını savunmayı hedef edinmiş bir gün” olarak tanımladı. “Bu açıdan 1 Mayıs bir savunmadır.” diyen Nermin Yıldırım Kara, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:


Her türlü ayrımcılığa ötekileştirmeye baskıya ve yasaklara karşı, Barış, Demokrasi ,katılımcı ve toplumcu Özgürlükçü bir yaşam için alanlarda değil de bu yıl mesajlarımızla ses vereceğiz.

Bugün ülkemizin ekonomik, siyasal ve sosyal olarak içinden geçtiği süreçte herzamankinden daha fazla barışa,sağduyuya ve adalete ihtiyacı vardır.
Biz İskenderun Çevre Koruma Derneği olarak diyoruz ki;

Savaşsız,sömürüsüz bir dünya kurmanın özlemiyle, Kapitalizmin emek sömürüsüne, ekolojik yıkımına karşı dayattığı tüketim kültürünü kutsayıp , daha da fazla kar pahasına gölgesini satamayacağı ağacı kesebileceğini biliyoruz.
Tarih boyunca sanayi geliştikçe daha fazla kar daha fazla üretim için doğa ve insan emeği iliğine kadar sömürülmüştür.
Kapitalizm hem doğa hem insan katliamıdır.
Bu yüzden yapılması planlanan doğa katliamlarına sebep olan tüm kirli projelere karşı mücadele etmek işçi sınıfının ve emek kitlelerinin birincil görevidir diyoruz.

Bu yıl 1 Mayıs Koronavirüs ile mücadele önlemleri nedeniyle ilk kez alanlarda kutlanamayacak, bu bakımdan tarihsel öneme sahip 1 Mayıs kutlamalarını belkide evlerimizde, balkonlarımızda,sosyal medyada gerçekleştireceğiz.

Emek ve Bilim ile kurulacak yeni bir toplumsal düzen için 1 Mayısı karşılayacağız.

Bu süreçte milyonlarca işçi canı pahasına Pandemiye karşın çalışmaya devam etmekte, Evde Kal Çağrılarına rağmen ‘’İşçiler-Emekçiler ‘’ bu çağrıların dışında kalmaktadır.
Mevcut sistemde kar güdüsü ile -işçinin yaşam hakkı aynı teraziye çıkmış olup kar hırsının baskın geldiğini görüyoruz.
Koronavirüs salgını işçileri, sağlıkları ve işleri arasında sıkıştırmış ve zorlamaktadır.
Uygulamaya konan yasalar çerçevesinde ücretsiz izinler yerine , ücretli izinlere geçilmesi,zorunlu sektörler dışında işçilerin çalışmaması,Zor günlerde kullanılmak üzere İşçilerin maaşından ve İşverenden yapılan kesintiler ile oluşturulan İşsizlik Fonu hiçbir kriter aranmaksızın tüm gelirini kaybedenler için kullanılmalı, işyerlerinde olan emekçiler için her türlü koruma tedbirlerinin alınması emekçinin haklı talepleri olarak anlaşılmalıdır.

Eşitlikçi bağımsız özgür bir Türkiye hayali ile 1 Mayısta yitirdiğimiz emekçilerimizi bu uğurda mücadele edenleri saygı ile anıyoruz.

Doğa İle Yoldaş, Kapitalizm ile mücadele diyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.