Hatay Barosu: Covit -19 Sokak Hayvanları için de zor bir süreç…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Barosu Hayvan Hakları Komisyonu nisan ayının ilk günlerinde, Samandağ ilçesinde bulunan sokak hayvanlarının çeşitli şekillerde öldürüldüğünü belirterek “bir çok sokak köpeği çuvala konularak Asi Nehrine atılmış, bazıları ise zehirlenerek öldürülmüştür.” şeklinde yaptığı yazılı açıklama ile Covit-19 salgının sokakta yaşayan hayvanlar için de zor bir süreci, beraberinde getirdiği ifade edildi.

Hatay Barosu Hayvan Hakları Komisyonunun açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Nisan ayının ilk günlerinde, Samandağ ilçesinde bulunan sokak hayvanlarının çeşitli şekillerde öldürüldüğünü öğrenmiş bulunmaktayız. Bir çok sokak köpeği çuvala konularak Asi Nehrine atılmış, bazıları ise zehirlenerek öldürülmüştür.

Dünya genelinde salgına neden olan Covid 19 ile mücadele edilen bugünlerde, yaşam şartları sadece insanlar için değil hayvanlar için de zor bir hale gelmiştir. Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında işletmelerin kapanması ve insanların kısıtlanması, sokakta yaşamak zorunda kalan canların yaşadığı zorlukları kat be kat arttırmıştır. İnsan olarak üstümüze düşen; bu zorlukları asgari seviyeye çekmek, hayvanların yaşam şartlarını kolaylaştırmak olacağı yerde, bu şekilde katliamlar yapılması gerçekten üzücüdür.

Hatay Barosu olarak; baro bünyesinde oluşturduğumuz Hayvan Hakları Komisyonu aracılığıyla hayvan hakları ihlallerinin önlenmesi için çalışmaktayız. Buna bağlı olarak Samandağ’da yaşanan öldürmeler ile ilgili Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Faillerin bulunması ve gerekli cezayı alması için ve bundan sonra benzer ihlallerin yaşanmasının önüne geçilmesi için elimizden geleni yapacağız. Yasaların veya yaptırımların insanların kalbine hayvan sevgisini zorla koymayacağının bilincindeyiz ancak bu tür katliamların cezasız kalmasına da göz yummayacağız.

Hatay Barosu olarak Hayvan Hakları Komisyonu aracılığıyla; yaptığımız suç duyurusunun failler bulunup cezalarını çekene kadar peşinde olacağımızı ve her hayvan hakkı ihlalinin karşısında durmaya devam edeceğimizi kamuoyunun dikkatine arz ederiz.”                         

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.