Hatay Valisi Rahmi Doğan: “Sizler milletimizin en büyük zenginliği ve umudusunuz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

Milli iradenin temsili Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yılını ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Sevgili Çocuklar,
TBMM’nin açıldığı bu özel günün aynı zamanda Atatürk tarafından sizlere bayram olarak armağan edilmesi çok büyük anlam taşımaktadır. Bu size duyulan güvenin en somut ifadesi olduğu gibi, varlığınızın bizler için ne kadar önemli olduğunun da göstergesidir. Sizler milletimizin en büyük zenginliği ve umudusunuz.

Geleceğimizin teminatı  olan sizlerin sağlıklı, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetişmenizi önemsiyor, bu doğrultuda devletimizin bütün imkânlarıyla sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de yayılmasını önleme tedbirlerini aldığımız koronavirus salgını sebebiyle bu kutlu günü sizlerle bir arada kutlayamamanın burukluğunu yaşıyoruz.  Savaşın ve salgın hastalıkların olmadığı, çok daha güzel, huzurlu ve neşeli günlerde buluşma temennisi ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.