HAYDARLAR VOLKANİK GÖLÜ KURTARILIYOR…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa Haydarlar Mahallesindeki Haydarlar Gölünün turizme kavuşturulması için gereken tüm çalışmaların yapılacağını belirtti. Yayman, gölette susuzluk yaşanmaması için gereken boruların temini için yetkililerle görüştü..

Korona Virüs salgın hastalığına karşın halka hizmet, hakka hizmettir anlayışından vazgeçmeyen Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Belediye Başkanı Mehmet Karataş ve İlçe Başkanı Cafer Sarı ile birlikte Haydarlar gölünün bulunduğu alana gitti.

Sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat ederek 2 saat boyunca gölde inceleme yapan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez’le bir telefon görüşmesi yaptı. Kışın yağmur sularının doldurduğu göletin yaz aylarında kuruduğuna dikkat çeken Yayman, Haydarlar Gölüne sürekli su takviyesi yapılması için, 2000 metre boruya ihtiyac olduğunu dile getirdi.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Haydarlar Göletinin güzelliğini ve içerisine yaşam bulan yaban hayvanlarının korunması ve buraya sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Gölete su akışının sağlanması için boru ihtiyacı dile getiren Yayman, DKMP Genel Müdürü İsmail Üzmez ile görüştüğünü ve gölün 12 ay yaşatılacağını ifade etti..

Haydarlar Mahallesinde, 500 dönümlük leçelik bir alan içerisinde birkaç gölet bulunuyor. Muhteşem bir doğa güzelliğinin oluştuğu gölette, çok sayıda canlı yaşıyor. Göçmen kuşların konakladığı doğa harikası gölet eşsiz bir güzelliğe sahip.

Yayman, bu göletin doğal güzelliğinin korunarak turizme açılmasının Hatay için bir cazibe oluşturacağını söyledi. Hassa Belediyesinin bu göletle ilgili bir proje çalışmasının olduğunu da vurgulayan Milletvekili Yayman, birbirine bağlı olan bu göletler inanıyorum ki ülkemizin en güzel doğa harikalarından birini oluşturmaktadır..

Haydarlar’da Türkiye’de az görülür bir doğa olayı var. İlkbaharda açan su papatyaları buraya ayrı bir güzellik kazandırıyor. Hassa Belediyesi projesinin değerlendirilip gerekirse yapılacak takviyelerle gölet turizm harikası haline dönüşür. Bu konuda gereken tüm çalışmaların yapılması için gayret sarfedeceğim” dedi.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, geniş bir alana yayılan Haydarlar Gölünü adeta karış karış gezip inceledi. Leçe kayalıklarının oluşturduğu engelleri göz ardı ederek göletin tüm güzellikleriyle buluşan Milletvekili Yayman hayranlığını saklayamadı.

Yayman, göletin çevresine Hassa Belediyesince ekilen çınar ağaçlarından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Karataş’a teşekkür etti ve gölet çevresinin bir koruluğa dönüştürülmesi gerektiğini dile getirdi..

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.