Sokağa Çıkma Yasağı 23 Nisan ile birleştirilecek

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın Kabine Toplantısı sonrası sonrasında açıklama yaparak Sokağa çıkma yasağının 23, 24, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde planlandığını açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

“Türkiye salgınla mücadeleyi dört ana başlıkta uygulamaktadır. Birincisi mesafeyi açmaktır. İkincisi sağlık sisteminin kesintisiz işlemesini tesis etmektir. Üçüncüsü gıda ve temizlik gibi temel hizmet alanlarında zincirin aksamamasıdır. İstisnai görüntüler dışında eksiğimiz bulunmuyor.

Dördüncüsü de kamu düzeninin bozulmamasıdır. Polisimiz, bekçimiz tüm unsurlarımız fedakarca görevlerini yürütüyor. Bugüne kadar üç milyonu aşkın vatandaşımıza hizmet verilmiştir. Ülkemizde kayda değer bir sorun yaşanmadı.

Aldığımız tedbirlerin meyvelerini toplamaya başladık. Test sayımızı günde 40 binin üzerine çıkardık. Hastanelerimizde olağanüstü bir yoğunluk yaşanmıyor. Sağlık personelimiz canla başla görevlerini sürdürüyor. Onlara bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Ücretsiz maske dağıtımı sürüyor. Yoğun bakım solunum cihazlarının üretimi konusundaki çalışmalarımız başarıyla neticelendi. Mayıs sonuna kadar 5 bin cihazı üretmiş olacağız. Elimizde epeyce bir stoğu bulunan ve hastalığın erken dönemlerin kullanımında kullanılan ilaçların yerli üretimine de firmalarımız başladı.

Koruyucu sağlık donanımlarının yerli üretimi konusunda da önemli mesafe katettik. N95 ve N99 maskelerinin nanofiber filtrelerinin geliştirme süreci bitti, en kısa sürede üretime geçiyoruz. “

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.