Sanat karantina dinlemiyor… “Evde Sanatla Kal” çağrısı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türk sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam, Uluslararası Sanat Derneği’nin 2011 yılında Meksika’da yapılan genel kuruluna Türkiye temsilcisi olarak katılarak, Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasını önermesinin ardından her yıl 15 Nisan’da kutlanmaya başlanan  World Art Day yani Dünya Sanat Günü BİLFEN OKULLARINDAN “Evde Sanatla Kal” ÇAĞRISI ile anlam kazandı.  Bilfen Okullarının 15 Nisan Sanat Günü Çağrısı “Bilfenle Evde Sanatla Kal” ilgi odağı oldu.

Bilfen Okullarında her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Sanat Haftası, bu yıl içinde bulunduğumuz pandemi dolayısıyla evlerde kutlandı. 2012 yılından bu yana dünya genelinde kutlanan “15 Nisan Dünya Sanat Gününde” Bilfen Okulları Görsel Sanatlar öğretmenleri öğrencilerine bir sürpriz yaptı. Ünlü ressamların otoportrelerini veya tablolarını canlandıran öğretmenler hem o sanatçıyı öğrencilere tanıttı hem de çektikleri videolar ile öğrencilerine sanat günü ile ilgili mesajlarını iletmiş oldu.

Dünyanın sanata doyduğu ve her yıl Nisan ayının 15’inde kutlanan Dünya Sanat Günü, bu yıl içinde bulunduğumuz durumdan kaynaklı evlerden farklı etkinliklerle kutlandı. Bilfen Okulları Görsel Sanatlar öğretmenlerinin her yıl öğrencileriyle coşkuyla kutladığı bu etkinlik bu sene evlere taşındı. Bugünü öğrencileri için özel kılmak için uğraşan Bilfen öğretmenleri öğrencilerine “Bilfenle Evde Sanatla Kal” çağrısı yaptı ve sanat günü kapsamında öğrencilerine çektikleri videolarla günün anlam ve önemini anlatma fırsatı buldu. Bugün özelinde öğretmenler çektikleri videolarda öğrencilerden bir ressam seçmelerini ve aileleri ile o ressam tablosunu canlandırmalarını istedi. Öğrenciler ise hazırladıkları bu fotoğrafları ve videoları öğretmenleriyle paylaştı. Böylece öğrenciler sanatın ve sanatçının önemini kavrarken aynı zamanda o ressamı tanımış ve o ressamın eserini ailesi ile birlikte eğlenerek güzel anılarla tablolarında canlandırma olanağı buldular.

“Sanat Etkinlikleri ile gününüzü güzelleştirebilirsiniz.”

Herkesin içinde bir sanatçı olduğunu ve evde oldukları bu günlerde çocukların ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmeleri için iyi bir fırsat olabileceği düşündüklerini söyleyen Bilfen Okulları Görsel Sanatlar Bölüm Başkanı Serap SAVÇIN, bölüm öğretmenleriyle birlikte başlattıkları online çalışmalarla çocukların hayal güçlerinin ötesinde sanat yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak istediklerini belirtiyor. SAVÇIN ayrıca konuyla ilgili “Koronavirüs vakaların artışı sosyal hayat kısıtlamalarını da beraberinde getirdi. Bu süreçte evde kalmanın, zorunluluk olmadıkça dışarıya çıkmamanın önemi gerçekten büyük. Virüsün ne zaman biteceğini bilmiyoruz ancak bugünleri keyifli ve verimli bir şekilde geçirebiliriz. Bu kapsamda Bilfen Okulları Görsel Sanatlar Bölümü öğretmenleri olarak öğrencilerimize online eğitimlerinin yanı sıra evde yapabilecekleri sanatsal faaliyetlerle ilgili videolar yayınlayarak evde kendi oyunlarını kurup kendi hayal dünyalarını geliştirmeleri için yol göstermeye başladık.” dedi.

DÜNYA SANAT GÜNÜ NEDİR?

Her yıl 15 Nisan’da kutlanan Dünya Sanat Günü 2012 yılından bu yana her yıl Nisan ayının 15’inde, sanat etkinlikleri düzenlenip cadde ve sokakların sanat eserleri ile süslendiği özel bir gün olarak kutlanır.

Türk sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam, Uluslararası Sanat Derneği’nin 2011 yılında Meksika’da yapılan genel kuruluna Türkiye temsilcisi olarak katılarak, Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasını önerdi. Önerinin büyük çoğunluk tarafından onay almasıyla, her yıl 15 Nisan’da World Art Day yani Dünya Sanat Günü olarak kutlanılması kararı verildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.