“Salgınla mücadelenin itibarsızlaştırılmasına müsaade etmeme sorumluluğu hepimizin omuzlarındadır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Covid- 19 ile mücadelenin  “İtibarsızlaştırılmasına müsaade etmeme sorumluluğu hepimizin omuzlarındadır” denildi.

Korona virüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirildiği ifade edilen açıklamada; “İtibarsızlaştırılmasına müsaade etmeme sorumluluğu hepimizin omuzlarındadır. Sadece hafta sonunu kapsamakta, gıda, sağlık vb. temel ihtiyaçların tedarik zincirinin sağlanması Devletimiz tarafından gözetilmekte, bekçisi, polisi ve tüm görevli personeli ile vatandaşının her türlü ihtiyacını karşılamak üzere seferber olmuştur.” denildi.

Bu kapsamda ilgi Genelge ile alınan son tedbirlerden olan, büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak ili için şehir giriş-çıkışlarının 15 gün süreyle geçici olarak yasaklanması kararlaştırılmıştı.

Alınan tedbirlerin bulaşın yayılım hızına olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak ili kapsayacak şekilde, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddesi uyarınca il valileri tarafından aşağıdaki ek tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi.

Bu kapsamda; 10.04.2020 tarihi saat 24:00’den 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında bazı istisnalar hariç olmak üzere Büyükşehir statüsündeki 30 il; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklandığı anımsatıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.