Bu gece Berat Gecesi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İslam inancına göre günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamına gelen “berat” gecesi için Hazreti Muhammed’in, şöyle buyurduğu ifade ediliyor: “Şaban ayının 15’inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim’ buyurur.”

Bu mübarek gece ile ilgili kutlama mesajları yayımlandı.

BAŞKAN SAVAŞ’IN BERAT KANDİLİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Berat Kandili vesilesiyle mesaj yayımladı.

Başkan Savaş mesajında, “İslam alemi için en hayırlı gecelerden biri olan Berat Kandili’ni idrak ediyor olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Tüm insanlığın koronavirüs salgını sebebiyle yaşadığı bu zor günlerde manevi duygularımızı diri tutmak ve güçlendirmek bizlere huzur vermektedir.

Mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan bu hayırlı günde tüm insanlığın sağlık, mutluluk, barış ve dayanışma içerisinde güzel günleri karşılaması için dualarımızı eksik etmemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni kutlar bu kutsal gününün hayırlara vesile olmasını temenni ederim” ifadelerine yer verdi.

 

 KAYMAKAM YÖNDEN’DEN “BERAT KANDİLİ MESAJI”

Af, merhamet ve mağfiret gecesi olan “Berat Kandili”nin sevinç ve maneviyatını gönülden yaşıyoruz.

Cenab-ı Allah’ ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umduğumuz, kutlu bir zaman dilimi olan bu müstesna gece, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına eriştiğimizi
müjdelemektedir.

 

Asil kültürümüzde kandil olarak adlandırılan bu mübarek gece, dünya telaşıyla meşgul olurken varlık ve yaratılış gayesini unutup sonu gelmez emel ve heveslerin peşinde bir ömrü heba eden bizlere, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamzı temizleme fırsatı sunmasının yanı sıra rahmeti rahman ile kendimize ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatarak, bu mesuliyetleri ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme ve tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği inşa etme imkânı da sağlar.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek üç ayların manevi gölgesinde tüm İslam âleminin “Berat Kandili”ni içtenlikle tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm halkımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.

İskender YÖNDEN
İskenderun Kaymakamı

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.