Uğur Okullarında Uzaktan Eğitim Başlıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yeni korona virüsü salgını nedeniyle okulların Milli Eğitim Bakanlığınca 16 Mart’ta tatil edilmesinin ve online eğitime geçileceğinin bildirilmesinin ardından, Uğur Okulları Metodbox platformu kapsamını güncelledi. 2 yıldır Uğur Okullarında kullanılan veriye dayalı dijital eğitim yönetimi sistemi Metodbox üzerinden ilk dersler 23 Mart’ta başladı. Deneyimli akademik kadrosunun oluşturduğu anlatımlı ders videoları, deneme sınavları, düzey ölçme, Türkiye geneli sıralama, duyuru ve takip gibi birçok farklı alanda hem öğrenci, hem öğretmen hem de velilerin kullanımına sunulan Metodbox ile Uğur Okulları eğitime teknolojik desteğini sürdürüyor.

“Sistemimiz üzerinden uzaktan eğitime devam edeceğiz”

Uzaktan eğitim sistemini uzun yıllardır uygulayan ve bu yönde birikimlerinin olduğunu belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, bu sistemin Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı dijitalleşme ve eğitimde teknolojinin kullanılması çalışmalarının bir sonucu olduğunu söyledi.

“Türkiye genelinde ilk online deneme sınavımızı gerçekleştirdik”

 

Metodbox altyapısının uzaktan eğitimde fark yarattığını ve tüm öğrencilere ücretsiz olarak sağlandığına da değinen Nevzat Kulaberoğlu sistem üzerinden ilk online deneme sınavlarını Türkiye genelinde 21 Mart Cumartesi günü gerçekleştirdiklerini söyledi. Öğrencilerin sisteme yüklenen uzaktan eğitim takvimlerine göre derslerini uzaktan alabileceklerini aktaran Kuleberoğlu; “Eğitim öğretimimiz kesintisiz bir şekilde devam edecek. Tüm bunların yanında, uzaktan eğitim programımızı hazırlayan deneyimli akademik kadromuz, ayrıca bu zamanı verimli değerlendirebilmek adına 200’den fazla öneriyi de öğrencilerimiz için derleyerek evlere ulaştırdı. Tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin ve velilerimizin yanındayız.” şeklinde konuştu.

 

Kulaberoğlu, Uğur Okulları olarak 2 yıl önce geliştirdikleri ve kullanmakta oldukları ‘Metodbox’ platformundan online eğitim gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Kulaberoğlu; “Bu platform öğrencinin hedefini belirleyip hedefine ulaşmak için takip etmesi gereken basamakların belirlenmesi ve bu basamaklar içerisinde süreci izlemekten tutun öğretmenin öğrenciye etüt tamamlama, ödev verme, video izleyebilmesi ve soru çözebilmesi ile cevap videolarının seyredilebilmesi için birçok özelliği olan bir uygulama. Biz bu uygulama üzerinden 23 Mart haftası itibarıyla devletimizin online eğitime devam edilsin şeklindeki kararına paralel olarak bütün öğrencilerimize sistemimiz üzerinden devam etmeye hazırız.” dedi.

 

“2020-2021 döneminde Uğurlu olacak öğrencilere de uzaktan eğitim ücretsiz”

Kulaberoğlu ayrıca Metodbox’ın, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için Uğur Okullarına yeni kaydolan tüm öğrencilerin de ücretsiz olarak kullanımına sunulduğunu dile getirdi. Yeni dönemde Uğurlu olacak öğrencilerin de sistemden faydalanmaları için adım attıklarını, uzaktan eğitim süresince Metodbox ile tüm Uğurlu öğrencilerin yakınında olacaklarını belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.