Çanakkale Anma programında sosyal izolasyon tedbirleri alındı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’da Çanakkale Anma programında sosyal izolasyon tedbirleri alındı. İskenderun Kaymakamlığı: “Şehitlerimizi şükran ve azimle andık” başlığı ile kamuoyunu bilgilendirdi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 105. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde; Korona (Covid-19) Virüs salgınına karşı ülke genelinde yürütülen mücadelenin başarıyla sürdürülebilmesi için uygulanmakta olan sosyal izolasyon tedbirleri kapsamında İskenderun’da mülki, adli, askeri ve idari erkânından oluşan 10 kişilik temsil düzeyindeki heyetin katılımıyla çelenk sunma töreni önlem alınarak  icra edildi.

“Büyük bir iman, muazzam bir azim, sarsılmaz bir kararlılık ve eşsiz bir ruh ve şuurun timsali olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ nin 105. yıldönümünü idrak ederken, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve asil milletimizin selameti için canlarını feda ederek, şehadete intikal eden aziz şehitlerimizi ve şehadete şahitlik eden gazilerimizi şükran, rahmet, minnet ve tazimle anıyoruz.

Bu müstesna gün münasebetiyle 18 Mart 2020 Çarşamba günü saat: 09.00′ da Şehitlik’ de icra edilen çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği tarafından çelenk sunumu yapılmasının akabinde aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşımız okundu.

İlçe Müftüsü Osman Şekerci’nin eşliğinde aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, ülkemizin ve kadirşinas milletimizin birlik, beraberlik, sağlık, huzur ve esenliği için dua edildi.

“Anadolu’ya sıkışmış bir Ulusun yeniden dirilişinde önemli bir zaferdir.” 

18 Mart, olağanüstü özverilerle, kan, gözyaşı ve nice can pahasına ulaşabildiğimiz bağımsızlığımız ve Cumhuriyetimize, çok büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımıza sahip çıkma bilinç ve irademizin tazelendiği, güçlendiği günü ifade ettiğini belirten  Çanakkale Savaşları, Balkan Savaşlarından sonra Anadolu’ya sıkışmış bir Ulusun yeniden dirilişinde önemli bir zaferdir.” dedi.

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, açıklamasının devamında şunları söyledi: 

Çanakkale savaşları fedakârlığı, vatan sevgisini, şehit olmayı göze alan bir ulusun, yenilmeyeceğini ortaya koymuştur.  Onların yüksek özverilerinden bugün için de alınacak dersler vardır. Bugün Çanakkale zaferinin 105. yıl dönümünde başta; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  düşünce arkadaşlarını ve bu uğurda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyoruz.”

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.