Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk:Doğada ve tenha yerlerde vakit geçirin

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Çocuklarımızın mutlak suretle güvende olduklarını duymaya ihtiyaçları var” diyerek velilere seslendi.

“Sizler anne-baba olarak sakin olun ve çocuğunuza sürecin kontrol dahilinde olduğunu, bizlerin gerekli hijyeni sağlayıp virüsten korunma kurallarını yerine getirdiğimiz sürece güvende olduğumuzu belirtin. Bazen çocuklar kulaktan dolma bilgilerle, büyük korkular geliştirebilirler. Çocuklarınızı dinleyin, düşüncelerini yargılamayın ve duygularını ifade etmelerine olanak tanıyın.” diyen diyen Bakan Selçuk, virüsün travmaya dönüşmesini engellemelerini istedi.

Başak Selçuk, “Biz öğrencilerimize, tedbir amacıyla eğitime ara verdiğimizi anlattık ve yapmaları gerekenleri de biliyorlar. Ancak virüsten korunmayı bütünüyle çocuklarımıza yükleyemeyiz.

Lütfen çocukları kalabalık ortamlara götürmeyin; dışarıya çıktığınız durumlarda çocuğun doğada vakit geçirebileceği tenha ve verimli alanları tercih etmeniz faydalı olacaktır.

El hijyenini sağlamak, bulunduğumuz ortamları havalandırmak, çocukların beslenmesine ve uykusuna dikkat etmek önceliğimiz olmalıdır.

Çocuklarımızın mutlak suretle güvende olduklarını duymaya ihtiyaçları var. Velilerimizden ricamız virüsü, çocukta bir travmaya dönüşmeyecek şekilde gündeminize almalısınız. Lütfen virüs hakkında konuşurken kısa ve açık konuşarak çocuğun kendisini güvende hissetmesini sağlayın.

Unutmayın sürekli virüsten bahsetmek, televizyon görüntülerini izlemesine olanak tanımak, bir panik duygusuyla süreci kontrol altında tutmaya çalışmak çocuğun ileriki yaşantısı için büyük sorunlara sebebiyet verebilir. ” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.