Yarattığı sağlık krizi ile günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yüzyılımızın küresel sağlık sorunu haline gelen korona virüsü, yarattığı sağlık krizi ile günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alarak halk sağlığını tehdit eden korona virüsüne karşı İskenderun’da toplu taşıma araçları dezenfektasyon işlemlerinden geçiyor.

İskenderun’da toplu taşımada kullanılan minibüs, servis araçları, otobüsler, bu sabahtan itibaren dezenfektasyon işlemlerinden geçmeye başladı. İskenderun ve çevre ilçelere taşımacılık yapan araçları da kapsayan çalışmalar, bu gece geç saatlere kadar

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın’ın girişimleri sonucu İskenderun’daki toplu taşımacılık yapan araçların dezenfektasyonunun yapılması gerektiği yönünde talebinin ardından İskenderun Kaymakamlığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi  (HBB) Genel Sekreter Yardımcısı ve 2. Bölge Sorumlusu Taygun Cantürk’un girişimleriyle araçlar dezenfekte edilmeye başlandı.

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, Oda üyelerine yaptığı çağrıda araçların hijyenik durumu konusunda önlem almasını ve araçların su ve sabunla yıkanması konusunda uyarıda bulundu.

Genel güvenlik tedbirlerinin yanı sıra viral enfeksiyon ve corona virüsüne yönelik genel bilgilendirmenin yapıldığı Liman Sağlık ve Güvenlik Toplantısı İskenderun Kaymakamı İskender Yönden´in başkanlığında, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara ve Arsuz Kaymakamı Musa Sarı´nın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinde yapıldı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, yaptığı yazılı bilgilendirmede yabancı ülkelerden bölgedeki limanlara gelen gemiler ve gemi mürettebatı ile ilgili alınan sağlık ve hijyen tedbir ve önlemlerin gözden geçirildiğini, viral enfeksiyon ve corona virüse karşı kurumsal tedbirlerin ele alındığını ifade etti.

İskenderun Sahil Sağlık Denetleme Merkezi´nin Sorumlusu Dr. Yusuf Coşkun, kurumsal tedbirlerin yanı sıra kişisel hijyene hassasiyet gösterilmesinin önem ve önceliğine işaret etti.

Toplantıya; Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür V. Akif Ertekin, Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Kemal Kutlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Payas Emniyet Müdürü Mustafa Bağ,İskenderun İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İskenderun Tarım ve Orman İlçe Müdürü Osman Hatlar, Liman yetkilileri ve Gemi Acente temsilcileri katıldı.

Bölgedeki limanlara gelen gemiler ve gemi mürettebatı ile ilgili sağlık ve hijyen açısından alınan tedbir ve önlemlerin gözden geçirildiğini, viral enfeksiyon ve corona virüse karşı kurumsal tedbirlerin ele alındığını belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.