‘Hep Bir Ağızdan” haykırdılar: Korkma!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Öğrenciler İstiklal Marşımız’ın kabulünün 99’ncu Yıldönümü programında ‘Hep Bir Ağızdan” haykırdılar:
Korkma!
İstiklal Marşımız’ın kabulünün 99’ncu yıldönümü töreni duygulu anlara sahne oldu.
İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi’nin hazırladığı İstiklal Marşımız’ın Kabulünün 99’ncu yıldönümü töreni, Belediye Kültür Sarayı’nda yapıldı.

İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Doğan Alkaç, Mili Mücadele dönemindeki tarihi gelişmelere değinerek, Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’un düşünceleriyle, dünya görüşüyle, güç karşısındaki asil duruşuyla milli mücadeleye ivme kazandırdığını, bu manada kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın ise aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, kararlılığını ve kahramanlığını ortaya çıkaran ulvi bir çalışma olduğunu bir kez daha vurguladı.
Programda, İstiklal Marşı’nı ezbere güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Birinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencisi Ayfer Karagöz’ün ödülünü İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İkinci olan Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu Öğrencisi Ayşe Aytekin’e ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Üçüncü olan Namık Kemal Ortaokulu Öğrencisi Efe Ömer Yavuz’a ödülünü İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı verdi.
Törende öğrencilerin başarılı performanslarıyla herkese duygu dolu anlar yaşattığı ‘İstiklal’ adlı tiyatro oyunu sergilendi.
İstiklal Marşı’nın her mısrasının öğrenciler tarafından en gür sesle okunduğu ‘İstiklal’ adlı tiyatro oyununda, salondan birer birer sahneye çıkan öğrenciler, İstiklal Marşımız’daki ‘Korkma!’ vurgusuyla büyük beğeni topladılar.
Tiyatro oyunu sırasında sahneden inen öğrenci “Korkma! Şehitler Tepesi Boş Değil” diye haykırdı ve Türk Bayrağı’nı üç kere öperek İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e verdi. Kaymakam Yönden de bayrağı üç kere öperek öğrenciden teslim aldı.
Salonun iki yanından sahneye sırayla çıkan İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Kızılay Uygulama Anaokulu öğrencileri Yüsra Nur ve Judi; özgüvenleri, vatan ve millet sevdasıyla dolu minicik yürekleriyle tüm salona duygu dolu anları İstiklal Marşı’nın dizelerini gür bir sesle okurken yaşattılar.
İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi’nin hazırladığı program, sahnede öğrenciler ve protokol üyelerinin birlikte çekildikleri hatıra fotoğrafı ve salonda hazırlanan serginin gezilmesiyle sona erdi.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Fatma Dursun’un şahsında başarılı programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Programa, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Kurum Müdürleri, Okul İdarecileri ve Öğretmenler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Teşkilatları Temsilcileri, öğrenciler ve velileri iştirak etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.